Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δημ. Διακομιχάλης για το "μαύρο χάλι" της ΔΕΥΑΚ Κύριο

Ο δήμαρχος Καλύμνου, κ. Δημ. Διακομιχάλης, ως νέος πρόεδρος  ΔΕΥΚ, ανακοίνωσε

στα τοπικά ΜΜΕ (video), σήμερα 9/9/21, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση και την οδήγησαν στο ενδεχόμενο να «βάλει λουκέτο» ως επιχείρηση και να υπαχθεί στο Δήμο ως δημοτική υπηρεσία.

Ο κ. Διακομιχάλης τόνισε ότι οι φοβεροί καύσωνες που έπληξαν τη χώρα, και προφανώς την Κάλυμνο, αυτό το καλοκαίρι, ανέδειξαν τις μεγάλες και επικίνδυνες αδυναμίες που είχε η ΔΕΥΑΚ από χρόνια και επιδεινώθηκαν φέτος.

Για πρώτη φορά ήρθαν στην επιφάνεια τα δομικά προβλήματα της επιχείρησης, οι χρόνιες αδυναμίες και ελλείψεις της, χωρις ωστόσο να έχουν ξεκινήσει μέχρι και σήμερα διαδικασίες θεραπείας των προβλημάτων, επί της δικής του, της τρέχουσας θητείας, με πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ τον κ. Μ. Ρήγα, προερχόμενο από την παράταξη της ελάσσονος αντ/τευσης του κ. Γαλουζή.

 

-            Πρώτο πρόβλημα η ανυπαρξία ούτε μιας γεννήτριας, σε δίκτυο 10 γεωτρήσεων, σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ.

-            35-40 χιλιόμετρα σωλήνες αμιάντου υπάρχουν ακόμη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ.

-            Σύστημα εντοπισμού βλαβών δεν έχει η ΔΕΥΑΚ Καλύμνου, αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει στα γειτονικά μας νησιά.  

-            Η ΔΕΥΑΚ δεν υπάρχει επίσημα, καθότι δεν αναγράφεται στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας των ΔΕΥΑΚ της χώρας, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει κρατική χρηματοδότηση.

-            Μόλις χθες, 8/9/21, τακτοποιήθηκε η ΔΕΥΑΚ και έλαβε ενίσχυση 100.000€.

-            Τα χρέη των καταναλωτών έφτασαν κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που έχει μηνιαία λειτουργικά έξοδα 100.000€.

Μετά το  «μαύρο χάλι» που περιέγραψε ο κ. δήμαρχος, προχώρησε στις καλές ειδήσεις της ημέρας. Ανακοίνωσε ότι άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για την εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωση, στο παλιό σκουπιδότοπο, στα Γιαννοχώραφα, στην  πλαγιά προς τη θάλασσα, με δυνατότητα ημερήσιας παραγωγής 2.000 κυβ.

 Αμέσως μετά θα ακολουθήσει και δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης στην ίδια περιοχή, στην επάνω πλαγιά.

Μετά τις ανακοινώσεις του κ. δημάρχου ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων (παρόντα 4 ΜΜΕ).

Και επειδή, κατά πάγια τακτική, δημιουργείται κλίμα πολέμου,  η ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του κ. δημάρχου αποχώρησε.

      

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version