Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οριστικό «διαζύγιο» Δ. Διακομιχάλη - Γ. Γαλουζή Κύριο

Ο δήμαρχος κ. Δημ. Διακομιχάλης ανακοίνωσε, με δ.τ. 25/6/2021, την οριστική λήξη

της θεσμικής συνεργασίας τουστο δημ. συμ/λιο με τον επικεφαλής τηςελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Γαλουζή.

            Πρόκειται για μια μονομερή απόφαση του κ. δημάρχου να φτάσει στην λύση του «διαζυγίου». Κάτω από το κείμενο του ως άνω δ.τ. διαβάζουμε ότι είχε φτάσει «ο κόμπος στο χτένι», γιατί οι συμπεριφορές και πρακτικές του πολιτικού του «συνεργάτη» τον απέδειξαν στα μάτια του αναξιόπιστο και κατώτερο των αναγκαίων προδιαγραφών για μια τόσο σημαντική συνεργασία.

            Συγκεκριμένα, στο δελτίο τύπου ο κ. Διακομιχάλης καταγράφοντας ελλείψεις του κ. Γαλουζή, του καταλογίζει μη κατανόηση νόμων για: 1) διαδημοτική συνεργασία, 2) αναπτυξιακό οργανισμό, 3) συμμετοχή, 4) οικονομική επιτροπή, και τον καταγγέλλει 5) ψευδόμενο, και 6) για μικρότητα.

            Οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές, αλλά ο κ. Διακομιχάλης επικαλείται συγκεκριμένα θέματα και τομείς δράσης, που του άφησαν πικρές τις «γεύσεις» από την πάντα προβληματική συνεργασία που είχε με τον κ. Γαλουζή προσωπικά.

            Τώρα μένει να ανακοινωθούν τα δύο επόμενα ζητήματα: 1) η νέα δημοτική παράταξη με την οποία θα συνεργαστεί ο κ. Διακομιχάλης. Η μόνη «ορατή» συνεργασία είναι αυτή του κ. Γ. Μαύρου, αν δεν αφήσει να τίθενται προ των ευθυνών τους οι άλλες παρατάξεις στις ψηφίσεις αποφάσεων (και η μη συνεργασία, αποτελεί λύση…), και 2) η προοπτική συνέχισης της συνεργασίας (και σε… ποιο βαθμό) που θα έχει ο κ. Διακομιχάλης με το στέλεχος της παράταξης του κ. Γαλουζή, τον κ. Μικέ Ρήγα, τον οποίο τοποθέτησε εξαρχής πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ.

            Το δελτίο τύπου του κ. δημάρχου έχει ως ακολούθως:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάλυμνος  25 / 06 / 2021

e-mail      :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.           : 22433- 60105                                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι κρίμα που αρχηγός παράταξης, ο κ. Γαλουζής, δεν κατάλαβε απολύτως τίποτε σχετικό με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, ο οποίος διέπεται από τις διατάξεις του Ν.4674/2020 και του Ν.4548/18. Δεν κατάλαβε ότι ο Οργανισμός αυτός καμία σχέση δεν έχει με το Δίκτυο Διαδημοτικής Συνεργασίας που διέπεται από το Ν.3852/10 και το αρ.74 του Ν.4483/17 και στο οποίο εμπλέκεται τόσο το Συμβούλιο της Ευρώπης, όσο και η ΕΕΤΑΑ.                 

Είναι πράγματι τραγικό για τον κ. Γαλουζή που χρημάτισε Δήμαρχος για πέντε ολόκληρα χρόνια, να μην μπορεί να διακρίνει τη διαφορά του Δικτύου της Διαδημοτικής Συνεργασίας  που έχει την έδρα του στην Κάλυμνο, από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό στον οποίο δε συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

Δυστυχώς για τον κ. Γαλουζή οι εγκρίσεις ίδρυσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού δε λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά από την Οικονομική Επιτροπή. Την επιτροπή που παρόλο που είναι μέλος της δεν παρακολουθεί (η συμμετοχή του το 2019 ήταν 5 φορές στις 15 συνεδριάσεις, το 2020 3 φόρες στις 43 συνεδριάσεις και το 2021 καμία φορά στις 24 συνεδριάσεις). Αυτή είναι η συμμετοχή του στα  όργανα. Και επιπλέον σκόπιμα ψευδόμενος αποκρύπτει ότι από την 6η Απριλίου 2021 (και ώρα 10.25) έλαβε (όπως όλοι οι επικεφαλής παρατάξεων) την οικονομοτεχνική μελέτη του Αναπτυξιακού Οργανισμού, χωρίς καν να απαντήσει.

Είναι μικρότητα να αντιμετωπίζει την διαδημοτική συνεργασία με τέτοιο τρόπο επειδή προσφέρθηκε ο Δήμος Λέρου να καταβάλει την αξία της,  των 20.000 € εξ ονόματος όλων των νήσων. Και φυσικά αγνοεί ότι όλοι οι Δήμαρχοι ζήτησαν από τον Δήμαρχο μας την αναζήτηση προσωπικού για τη στελέχωσή της.

 Τελικά όπως έχει γένει κατανοητό και από τον τελευταίο πολίτη αυτού του νησιού δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η υποτιθέμενη συνεργασία. Τον προτρέπουμε να είναι πιο προσεκτικός πλέον στον μοναχικό του αυτό δρόμο.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos