Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ Κύριο

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Κάλυμνος 5/5/2021

 

Πλήρης η αποτυχία των κυβερνητικών χειρισμών

για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί της Καλύμνου

Μετά από 6 μήνες γενικού λοκντάουν και αναστολή των περισσότερων οικονομικών δραστηριοτήτων, με την Κάλυμνο να έχει περάσει ήδη πολλές εβδομάδες σε «βαθύ κόκκινο» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξουθένωση των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών του νησιού και με καταγεγραμμένα 112 θετικά κρούσματα στις 3/4/2021, η Κυβέρνηση θεώρησε ότι η Κάλυμνος μπορούσε και έπρεπε να ακολουθήσει το οριζόντιο μέτρο του ανοίγματος της εστίασης .

Με γεμάτες τις 16 κλίνες ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Καλύμνου, καθημερινές εισαγωγές νέων περιστατικών και συχνές αεροδιακομιδές των σοβαρότερων από αυτά σε άλλα περιφερειακά Νοσοκομεία, άνοιξε στην Κάλυμνο η εστίαση στις 3/4/2021, για να ξανακλείσει με επείγουσα απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στις 5/4/2021.

Αν αυτό δεν αποτελεί ομολογία αποτυχίας, τότε τι είναι.

Τα ερωτήματα που τίθενται εύλογα :

Ποια δεδομένα εξέτασαν οι ειδικοί πριν τις 3/4/2021 για να επιτρέψουν το άνοιγμα της εστίασης στην Κάλυμνο.

Πόσο άλλαξαν τα δεδομένα για να τεθεί το νησί σε «καθολικό λοκντάουν» στις 5/4/2021.

Ποια μέτρα λήφθηκαν από τις τοπικές αρχές κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού σε εκκλησίες και λατρευτικές εκδηλώσεις.

Ποια μέτρα στήριξης έχουν ληφθεί για τη στήριξη του Νοσοκομείου Καλύμνου σε προσωπικό εξειδικευμένο και υγειονομικό υλικό, μέσα στην πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση.

Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την επίσπευση των εμβολιασμών,ούτως ώστε να μπορέσει το νησί να υποδεχθεί επισκέπτες ενόψει της θερινής περιόδου.

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση των «αρίστων» για τη στήριξη των επιχειρηματιών και του εμπορικού κόσμου της Καλύμνου, που έκαναν προγραμματισμό για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και βρέθηκαν μετά από 2 ημέρες να αντιμετωπίζουν το καθολικό λοκντάουν;

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version