Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επέστρεψε από την Κύπρο η αποστολή του ΚΔΑ-ΑΜΕΑ Κύριο

Επέστρεψε την Κυριακή 15/5/2011 το απόγευμα, η αποστολή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Καλύμνου ο «Άγιος Παντελεήμων» μετά από ένα δημιουργικό, παραγωγικό και ενδιαφέρον ταξίδι στην Κύπρο.    

 

Η αποστολή  αποτελείτο από παιδιά, στελέχη και υπευθύνους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Καλύμνου ο «Άγιος Παντελεήμων» και πραγματοποίησαν μια πολυήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Βρέθηκαν στην Μεγαλόνησο για 7ημέρες.

Αξιοποιώντας την αγαστή σχέση των πόλεων της Λακατάμιας και της Καλύμνου, την μακρόχρονη λειτουργία των προστατευμένων εργαστηρίων Αγγειοπλαστικής & Υφαντουργίας προεπαγγελματικής κατάρτισης του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «Ο Άγιος Παντελεήμων», με την βοήθεια των ειδικών εκπαιδευτών, υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη  δράση με σκοπό να παρουσιαστεί ένα συνολικό έργο με νέα τεχνογνωσία και ευρηματικότητα στην κατασκευή προϊόντων και στην επιμόρφωση του έμψυχου δυναμικού.

Στην Κύπρο υπάρχει μια εγνωσμένης αξίας παράδοση στους αντίστοιχους τομείς, με λαογραφικά χαρακτηριστικά, νέα τεχνικά δεδομένα, με ενδιαφέρουσα τεχνογνωσία και πλούσιο εξοπλισμό.

Η αποστολή μας ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα «Νέες τάσεις στην υφαντουργία & αγγειοπλαστική ως πεδία εφαρμογής & δράσης στην προεπαγγελματική κατάρτιση Ατόμων με Αναπηρία» που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Διοίκηση 2ης Υγειονομικής ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Πειραιώς & Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, το οποίο συνεχίζεται με την εξέλιξη των υπολοίπων φάσεων του, είναι ο Κοινωνικός Λειτουργός κ. Θεόδωρος Σεργίου. 

Τα παιδιά και τα στελέχη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Καλύμνου ο «Άγιος Παντελεήμων» επισκέφτηκαν  χώρους με αντίστοιχη θεματική δραστηριότητα στην Κύπρο, συναναστράφηκαν με εκατοντάδες παιδιά και νέους με Αναπηρία από την Μεγαλόνησο, έζησαν από κοντά την καθημερινή ζωή της Κύπρου, γνώρισαν άλλες τεχνικές άλλες τεχνοτροπίες άλλες τάσεις στην οργάνωση και λειτουργία εργαστηρίων κατάρτισης και συμμετοχής ΑμεΑ στην αγγειοπλαστική, στην υφαντική, στην χειροτεχνία.

Εκ μέρους των στελεχών, των παιδιών μας και της Διεύθυνσης του  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Καλύμνου ο «Άγιος Παντελεήμων», ευχαριστούμε θερμά:

Τον Κον. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΣΣΑΡΑ, Βουλευτή Δωδεκανήσου.

Την Κα. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματός μας,                         εκ μέρους της Διοίκησης 2ης Υγειονομικής ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Πειραιώς & Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τον Υφυπουργό Πολιτισμού Τουρισμού Κον. ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ και το συνεργάτη του        Κον. ΣΤΑΥΡΟ ΔΑΛΙΑΓΚΑ.

Την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Καλυμνίων Κα. ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΨΑΡΟΜΠΑ.

Τον Δήμαρχο Λακατάμιας Κον. ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ.

Τον Γραμματέα Δήμου Λακατάμιας Κον. ΑΡΙΣΤΟ ΜΕΛΗ.

Τον Κοινωνικό Λειτουργό του Δήμου Λακατάμιας Κον. ΑΝΤΩΝΙΟ ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΥ.

Τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ Κον. ΒΑΣΟ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ και τον συνεργάτη του                          Κον. ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Δημοτικό Σύμβουλο Λακατάμιας.

Την  Marfin Investment Group και τον ΠΕΤΡΟ ΚΑΡΑΔΟΝΤΗ.

Τον Γενικό Διευθυντή και όλους τους εργαζομένους του HILTON CYPRUS.

Τους καθηγητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου FREDERICK Κύπρου,  Κα. ΜΑΛΑΜΩ ΝΕΟΦΥΤΟΥ & Κον. ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΦΦΑ.

Την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ SPECIAL ARTS.

Την πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αντιμάχειας Κω, Κα. ΤΣΑΚΙΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.

Τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΝΕΚ Κον. ΜΙΧΑΗΛ ΛΕΛΕΚΗ.

Η αγάπη τους, η εμπιστοσύνη τους και η ευαισθησία τους, μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε την πρώτη φάση του προγράμματός μας στην Μεγαλόνησο.

Στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις με στόχο την αναβάθμιση του έργου μας, που επιτελείται στην τοπική κοινωνία μας, προς όφελος των Ατόμων με Αναπηρία. (δ.τ.)

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version