Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ι. Μ. Αναλήψεως σε νέα εποχή, γίνεται ενοριακός ναός Κύριο

Με απόφαση του μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας, κ. Παϊσίου έκλεισε

η γυναικεία ιερά μονή Αναλήψεως, καθώς μετά την κοίμηση της ηγουμένης, μακαριστής Πουλχερίας, αλλά και των αδελφών γυναικών μοναχών, έφτασε στο τέλος της. Ιδρύθηκε το 1940 από την αείμνηστη ηγουμένη Ευσεβία (Αλαχούζου, 35 ετών) στο οικογενειακό της κτήμα) και εγκαινιάστηκε το 1953, επί μακαριστού μητροπολίτη Ισιδώρου, για να κλείσει σήμερα, το 2021.

Σχετική ανακοίνωση της ι. μητροπόλεως είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της και γίνεται γνωστό ότι η ι. μονή έκλεισε και θα ανοίξει μετά τις εορτές, μετά την Ανάσταση (ή μετά την Κυριακή της Διακαινησίμου), υπό νέο καθεστώς: με διοικ. σ/λιο το οποίο ήδη έχει οριστεί και δεν πρόκειται να συμπληρωθεί με επιπλέον μέλη. Η ανακοίνωση υπογράφεται από τον γ. αρχ/κό επίτροπο αιδ/τατο κ. Αμφ. Σακαλέρο.

Διασαφηνίσεις

Η ι. μητρόπολη ανακοινώνει το τέλος της ιεράς μονής και το πέρασμά της σε νέα εποχή, στη λειτουργία της ως  ενοριακού ιερού ναού, καθώς:

α)  Ορίζει διοικ. σ/λιο, στα πρότυπα των ενοριακών ι. ναών, με υπεύθυνο τον αιδ. ιερέα Χριστοφόρο Μελά  (εφημέριο Αγ. Μάμαντος Πόθιας) - οι ι. μονές έχουν το αυτοδιοίκητο με ηγούμενο και συμβούλιο μοναχών.

β)  Δεν ανακοινώνει αναζήτηση νέων αδελφών μοναχών για την Ανάληψη.

γ)  Η σύνθεση του διοικ. σ/λίου είναι της εμπιστοσύνης του μητροπολίτη.

δ)  Η κλειστή η σύνθεση του διοικ. σ/λίου, έχει αποδέκτη την αδελφή της μακαριστής ηγουμένης Πουλχερίας, κ. Μαρία Χριστοφή-Ρούφα, η οποία έζησε στο κλίμα της ιεράς μονής από παιδί μέχρι σήμερα και επιθυμεί διακαώς να συμμετέχει στο διοικ. σ/λιο, αλλά η επιθυμία της αυτή δε γίνεται αποδεκτή.

            Τι τέξεται η επιούσα, θα το δείξει, «κοντός ψαλμός…».   

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

  Για κάποια παιδιά τα οποία γαλουχηθήκαμε στην αυλή της ΙΜΑ, οραματιζόμενοι ένα Χριστιανικό μέλλον, είναι αδιανόητο να πιστέψουμε ότι ο καλός μας Ποιμένας θα καταργήσει το θεσμό της Ιεράς Μονής, μετατρέποντάς την σε ενοριακό Ναό.

  Υ.Γ. Να θυμόμαστε τη ρήση του Αποστόλου Παύλου: Κρατείτε τας παραδόσεις!

  Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.>>

  Ευχαριστώ, Καλή Ανάσταση!

  Με εκτίμηση,

  Best Regards,

  KYRIAKOS PSAROMPAS
  KOS HELLAS
  22420 49820

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version