Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ι. Μ. Αναλήψεως σε νέα εποχή, γίνεται ενοριακός ναός Κύριο

Με απόφαση του μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας, κ. Παϊσίου έκλεισε

η γυναικεία ιερά μονή Αναλήψεως, καθώς μετά την κοίμηση της ηγουμένης, μακαριστής Πουλχερίας, αλλά και των αδελφών γυναικών μοναχών, έφτασε στο τέλος της. Ιδρύθηκε το 1940 από την αείμνηστη ηγουμένη Ευσεβία (Αλαχούζου, 35 ετών) στο οικογενειακό της κτήμα) και εγκαινιάστηκε το 1953, επί μακαριστού μητροπολίτη Ισιδώρου, για να κλείσει σήμερα, το 2021.

Σχετική ανακοίνωση της ι. μητροπόλεως είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της και γίνεται γνωστό ότι η ι. μονή έκλεισε και θα ανοίξει μετά τις εορτές, μετά την Ανάσταση (ή μετά την Κυριακή της Διακαινησίμου), υπό νέο καθεστώς: με διοικ. σ/λιο το οποίο ήδη έχει οριστεί και δεν πρόκειται να συμπληρωθεί με επιπλέον μέλη. Η ανακοίνωση υπογράφεται από τον γ. αρχ/κό επίτροπο αιδ/τατο κ. Αμφ. Σακαλέρο.

Διασαφηνίσεις

Η ι. μητρόπολη ανακοινώνει το τέλος της ιεράς μονής και το πέρασμά της σε νέα εποχή, στη λειτουργία της ως  ενοριακού ιερού ναού, καθώς:

α)  Ορίζει διοικ. σ/λιο, στα πρότυπα των ενοριακών ι. ναών, με υπεύθυνο τον αιδ. ιερέα Χριστοφόρο Μελά  (εφημέριο Αγ. Μάμαντος Πόθιας) - οι ι. μονές έχουν το αυτοδιοίκητο με ηγούμενο και συμβούλιο μοναχών.

β)  Δεν ανακοινώνει αναζήτηση νέων αδελφών μοναχών για την Ανάληψη.

γ)  Η σύνθεση του διοικ. σ/λίου είναι της εμπιστοσύνης του μητροπολίτη.

δ)  Η κλειστή η σύνθεση του διοικ. σ/λίου, έχει αποδέκτη την αδελφή της μακαριστής ηγουμένης Πουλχερίας, κ. Μαρία Χριστοφή-Ρούφα, η οποία έζησε στο κλίμα της ιεράς μονής από παιδί μέχρι σήμερα και επιθυμεί διακαώς να συμμετέχει στο διοικ. σ/λιο, αλλά η επιθυμία της αυτή δε γίνεται αποδεκτή.

            Τι τέξεται η επιούσα, θα το δείξει, «κοντός ψαλμός…».   

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

1 σχόλιο

Argo Kalymnos