Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θετικός στον κορονοϊό και ο Μητροπολίτης κ. Παΐσιος Κύριο

Πέντε εκκλησίες κλείσανε λόγω κορονοϊού – ποιος θα μαζέψει τους τρελούς;

 

Το πρωί της  Κυριακής, 11/4/21, ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, λόγω ανησυχητικών συμπτωμάτων που είχε από τις προηγούμενες ημέρες, αφού λειτούργησε κανονικά στον ι. μητρ. ναό του Σωτήρος Χριστού, αμέσως μετά μετέβη στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε στις προβλεπόμενες εξετάσεις και διαγνώστηκε η προσβολή του από τον κορονοϊό. Οι θεράποντές ιατροί τον κράτησαν στο νοσοκομείο, αλλά τη Δευτέρα το πρωί του έδωσαν εξιτήριο, με τη σύσταση να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Έτσι, επαληθεύτηκαν τα όσα γράφονταν πριν τρεις ημέρες, στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, για ασθένεια του μητροπολίτη. Και αυθημερόν, την Κυριακή της διάγνωσης στο νοσοκομείο, η ι. μητρόπολη εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο  ενημέρωσε τον κόσμο για την κατάσταση υγείας του μητροπολίτη.

*

Να τονίσουμε ότι, κατά τη διάρκεια της θείας ακολουθίας της Κυριακής στο Χριστό, ο μητροπολίτης έκανε αυστηρές παρατηρήσεις σε γυναίκες που δεν κρατούσαν τις αποστάσεις ή δεν φορούσαν μάσκα.

Ζήτησε, επίσης από τους πιστούς να μην προσέρχονται τόσο μαζικά στην εκκλησία (μέτρησε πάνω από 30 άτομα), γιατί με την ανεύθυνη αυτή στάση τους αμαρτάνουν. Μέχρι 20 άτομα, τόνισε,  μπορούν να εκκλησιάζονται στο Χριστό.

            Και για να κρούσει τον κώδωνα (μάλλον τη ηχηρή καμπάνα) του κινδύνου που διέρχεται το νησί, ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής στην Κάλυμνο, λόγω κορονοϊού, έχουν κλείσει τέσσερις (04) εκκλησίες: Ανάσταση (εφ. π. Μουζουράκης), Ευαγγελίστρια (εφ. π. Κρούσκος), Αγία Τριάδα Πόθιας (εφ. π. Καραφύλλης – έχασε τη μάχη για τη ζωή, ετάφη τη Δευτέρα 12/4/21), Αγία Τριάδα Βαθύ (εφ. π. Μακαρούνας). Αλλά, στο συνεχώς αυξανόμενο άθροισμα των κλειστών εκκλησιών λόγω κορονοϊού, προστέθηκε και ο Χριστός (εφ. π. Γλυνάτσης), και έγιναν πέντε (05) οι κλειστές εκκλησίες.

            Αξίζει δε να επισημάνουμε με ιδιαίτερη έμφαση ότι την Κυριακή (11/4/21) που λειτούργησε στο Χριστό ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, έλαβε τη θεία κοινωνία πολύς κόσμος, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά…

           Τι σπουδαιότητα έχει αυτό; Πιθανό, γεννήθηκε πρόβλημα διασποράς του κορονοϊού. Πρέπει να γίνουν πολλά τεστ κορονοϊού. Όχι εθελοντικά, αλλά υποχρεωτικά.

 

Ποιο είναι το «ηθικόν δίδαγμα»;

Μετά το δεσπότη κ. Παΐσιο και το δήμαρχο κ. Διακομιχάλη (σε κατ’ οίκον περιορισμό κι αυτός) και μαζί τους δημοτικούς αξιωματούχους και υπαλλήλους, που βρίσκονται κάθε τρεις και λίγο θετικοί στον κορονοϊό, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η Κάλυμνος περιήλθε σε τραγική κατάσταση. Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά και, δυστυχώς, «φάρμακο» λογικής και υπευθυνότητας δεν υπάρχει. Οι ασκούντες εξουσία συμπεριφέρονται σαν ανώτεροι του κορονοϊού!

Γενικώς, κυριαρχεί ο «ωχαδερφισμός», το «σιγά!» και τα συναφή. Ποιος θα μαζέψει τους επικίνδυνα ανεύθυνους και τους τρελούς, «μικρούς» και «μεγάλους»;      

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version