Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ι.Μ.Ν του Σωτ. Χριστού

Με κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα γιορτάστηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό

του Σωτήρος Χριστού, την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (21.3.202), η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού, αιδ/λογιότατο π. Ισίδωρο Γλυνάτση.

 εκκλησίασμα, παρά τη μεγάλη πίεση του κόσμου, που ήθελε να συμμετάσχει στην ιερή ακολουθία εντός του ναού, κρατήθηκε σε επίπεδα τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τις εντολές της πολιτείας και με τον έλεγχο της τάξης από το μητροπολίτη. Οι περισσότεροι παρακολούθησαν την ακολουθία από τα μεγάφωνα στο μεγάλο προαύλιο χώρο της εκκλησίας.  

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, έγινε η περιφορά των εικόνων γύρω από το ναό, κατά την τυπική τάξη που απαιτεί η τελετή αυτή, εις ανάμνηση των αγώνων και θυσιών των πατέρων της Εκκλησίας, για την εδραίωση της Ορθοδοξίας, από της εποχής του αυτοκράτορα Μιχαήλ και της μητέρας του Θεοδώρας.

Κατακλείδα της τελετής ήταν το προκείμενο «Τις Θεός Μέγας» ψαλλόμενο από τη σεβάσμια ηγεσία της εκκλησίας, τους ψαλτάδες του ναού, Σακ. Τρικοίλη και Κουμπ. Ατσά, και το εκκλησίασμα.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version