Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μεγάλη επιτυχία Δημάρχου Δ. Διακομιχάλη - ΑΝΕΚ Κύριο

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο κέρδισαν την πλήρη αποζημίωση του ταχύπλοου Kalymnos Star, που ναυάγησε στις 8/11/2020.

 

Το εν λόγω ταχύπλοο της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας του Δήμου Καλυμνίων (ΑΝΕΚ) KALYMNOS STAR , κατά το ταξίδι του προς Πειραιά, είχε ναυαγήσει στις 8/11/2020, στη θάλασσα των Κυκλάδων.

Το γεγονός αυτό αποτελούσε καταστροφική ατυχία για τη ναυτιλιακή εταιρία του Δήμου. Όμως ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης, σε συνεργασία με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της ΑΝΕΚ, ενήργησαν άμεσα, δυναμικά και μεθοδικά (απ’ ό,τι βεβαιώνουν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους) και πέτυχαν έναν πραγματικό άθλο, για τα ελληνικά δεδομένα: αποζημίωση πλοίου μέσα σε τρεις μήνες.

Οι πραγματογνώμονες της ασφαλιστικής εταιρίας εξέτασαν τα ευρήματα του ναυαγίου και μέσα σε ελάχιστο η ΑΝΕΚ αποζημιώθηκε με το ποσό των 750.000, όσο ήταν και η ασφάλιση του πλοίου. Δηλαδή, παρά πάσαν ελπίδα και προσδοκία των μετόχων της ΑΝΕΚ και του Καλυμνιακού λαού, η επιτυχής συνεργασία Δημάρχου-ΑΝΕΚ έβαλε ήδη στα ταμεία της εταιρίας ολόκληρη την αποζημίωση του ναυαγίου.

Τώρα, με τα λεφτά της αποζημίωσης ετοιμάζεται η ΑΝΕΚ για την αντικατάσταση του πλοίου με νέο και καλύτερο. Και προς το στόχο αυτό, εδώ και καιρό εργάζονται μεθοδικά Δήμαρχος-ΑΝΕΚ.  

Ο κ. Διακομιχάλης, ως κύριος μέτοχος της ΑΝΕΚ (μετοχές του Δήμου), ανακοίνωσε το ευτυχές γεγονός της αποζημίωσης, με σύντομη και λιτή ανακοίνωση προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, τους οποίους κάλεσε  στις 19/2/2021, στο δημοτικό μέγαρο, και εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Κάλυμνος   19/02/2021

Αρ. Πρωτ.: 2008

mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί,

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης των μετόχων και του καλυμνιακού λαού, για το ατυχές ναυάγιο λόγω πυρκαγιάς του πλοίου μας ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ, κατά τη διάρκεια της οποίας σας είχα διαβεβαιώσει ότι όλες οι διαδικασίες για την μετακίνηση του πλοίου στον Πειραιά είχαν γίνει νόμιμα και με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και εγκυκλίους και την ασφαλιστική κάλυψη του πλοίου από θαλάσσιους κινδύνους, είχα επιφυλαχθεί να σας κρατώ ενήμερους σχετικά με τις εξελίξεις. Θα ήθελα λοιπόν να σας ενημερώσω ότι ολοκληρώθηκε η διερεύνηση του συμβάντος από τους πραγματογνώμονες των ασφαλιστών και ήδη έχει εγκριθεί και κατατεθεί στην ΑΝΕΚ η πλήρης και ολοσχερής εξόφληση του συνολικού ποσού για το οποίο ήταν ασφαλισμένο το πλοίο δηλαδή ποσού 750.000 ευρώ.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής σε συντομότατο χρονικό διάστημα, οφείλεται στις αδιάκοπες προσπάθειες των εξειδικευμένων συνεργατών της ΑΝΕΚ, του Τεχνικού μας Συμβούλου, των Ασφαλιστικών και Νομικών μας συμβούλων και φυσικά της διοίκησης της ΑΝΕΚ η οποία επιμελήθηκε αποτελεσματικά και αρμοδίως τη διοχέτευση των απαραίτητων πληροφοριών και δικαιολογητικών που απαιτήθηκαν προς τούτο.

Εύχομαι το ατυχές ναυάγιο αντί για τροχοπέδη ν ’αποτελέσει εφαλτήριο για την νέα ανάπτυξη της ΑΝΕΚ.

O Δήμαρχος Καλυμνίων

Δημήτριος Διακομιχάλης

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version