Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Ο δήμαρχος Κως προς τον υπουργό Χαρδαλιά με επιστολή ντροπής Κύριο

Απάντηση από την αντ/τευση Καλύμνου και παρατηρήσεις από την ΑΡΓΩ

 

Ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, έστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με την οποία ζητάει να απαγορευτεί η μετακίνηση από Κάλυμνο προς Κω και όταν, για λόγους ανάγκης μετακινούνται κάποιοι, να είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν προηγουμένως σε test Covid.

Παραθέτουμε αυτούσια… την επιστολή του κ. δημάρχου Κως: 

*

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣ

 

Αξιότιμε Υπουργέ,

το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και πάλι ραγδαία και ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων Covid_19 στο γειτονικό νησί της Καλύμνου.

Η κατάσταση ενώ φαινόταν να έχει ελεγχθεί για κάποιο διάστημα δυστυχώς επιδεινώνεται.

Η Κως διατηρεί συνεχή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κάλυμνο, από όπου καθημερινά αφικνούνται πολίτες, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους, κατά κύριο λόγο μέσω του λιμένα Μαστιχαρίου αλλά και του κεντρικού λιμανιού στην πόλη της Κω, καθώς και ταξιδιώτες προς και από Αθήνα μέσω του αεροδρομίου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων από μια επιβαρυμμένη περιοχή, όπως η Κάλυμνος, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ειδικά μετά το σημερινό πρώτο θάνατο συμπολίτη μας, ασθενούς από Covid, στο νησί μας και την εμφάνιση κρουσμάτων διασποράς του ιού.

Πιστεύω πως είναι απολύτως άδικο για την κοινωνία της Κω, η οποία έχει επιδείξει έως σήμερα συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας από την πανδημία, να τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ανεξέλεγκτης μετακίνησης ατόμων από επιβαρυμένες περιοχές.

Από εσάς ζητάμε, την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο προς Κω και όταν αυτό επιβάλλεται, κατ’ εξαίρεση, οι μετακινούμενοι να είναι υπόχρεοι σε testCovid προκειμένου να ταξιδέψουν.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

 

Απάντηση από την αντ/τευση τοη Δήμου Καλυμνίων

Η αξ. αντ/τευση στο δημ, σ/λιο της Καλύμνου, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μαστροκούκο απάντησε στον κ. Νικηταρά, με το ακόλουθο δελτίο τύπου:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 18/02/2021

 

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Εντύπωση μας προξένησε η επιστολή του Δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, προς τον Υφυπουργό  Πολιτικής  Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Μια επιστολή ακραίας πολιτικής κίνησης, με έωλη επιχειρηματολογία ,προσβλητική και υποτιμητική, με παντελή έλλειψη αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους κατοίκους της Καλύμνου. Ζητά από την Πολιτική προστασία την απαγόρευση  μετακίνησης από  Κάλυμνο προς Κω, για να προστατέψει τον Λαό της Κω από την Πανδημία COVID-19 και να μην προκαλείται αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Να είστε βέβαιος κ. Δήμαρχε, ότι η πανδημία δεν ξεκινά και δεν τελειώνει στην Κάλυμνο, ούτε ο Λαός της Κω  κινδυνεύει από Εμάς.

Δεν θα είχαμε καμιά αμφιβολία ότι, ως Δήμαρχος, προστατεύετε τη υγεία των πολιτών σας, αν ζητούσατε με τον ίδιο τρόπο την  απαγόρευση των αφίξεων στην Κω, απ΄ όλες τις επιβαρυμένες περιοχές, όπως Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αμερική ή πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη , Ιωάννινα κ.λ.π.  κ.λ.π.

Το πρόβλημα του COVID-19 δεν αντιμετωπίζεται αν στραφεί η Κως κατά της Καλύμνου, ή η Ρόδος κατά της Καρπάθου, ή η Νάξος κατά της Μυκόνου και η Αθήνα εναντίον της Θεσσαλονίκης. Το θέμα είναι υγειονομικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, χωρίς αυτοσχεδιασμούς και διχαστικές πρωτοβουλίες.

Αν και πράξατε δυο φορές το ίδιο λάθος, εμείς εκτιμούμε ότι είστε συνετός άνθρωπος και έμπειρος αυτοδιοικητικός και δεν εξάγετε ούτε διατυμπανίζετε το πρόβλημά σας,  σε σχέση με την δική μας πολιτική έκφραση που φροντίζει με κάθε τρόπο και σε κάθε τηλεοπτικό παράθυρο να εκθέτει την Κάλυμνο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

***

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΣ

  1. Ο κ. δήμαρχος Κω δε ζητάει τα ίδια για τους επισκέπτες του νησιού που προέρχονται από Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α., δηλ. από περιοχές που «ανάβουν» από κορονοϊό. Ούτε και από Ρόδο. Προφανώς, δεν τον «χωράει»… Την Κάλυμνο δεν την θέλουν, γιατί λέει, είναι «επιβαρυμμένη» (με δύο «μμ»!!!).  
  2. Κηρύσσει τον αποκλεισμό της Καλύμνου προβάλλοντας και αισθήματα συμπάθειας προς το λαό του νησιού μας, όπως τον ακούσαμε στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, το βράδυ της 18ης /2/2021. Διπλωματία της πεντάρας…
  3. Τον περιορισμό ο κ. Νικηταράς τον ζητάει μόνο για όσους ταξιδεύουν από Κάλυμνο προς Κω, όχι και το αντίθετο. Συκοφαντεί ένα ολόκληρο νησί και μάλιστα σε μια περίοδο έναρξης της αναρριχητικής περιόδου, χωρίς να δίνει δεκάρα για την τυχόν οικονομική ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στην Κάλυμνο - Νικηταράς «Καλυμνοφάγος».
  4. Για τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της Κω που έρχονται στην Κάλυμνο, δεν έχει… πρόβλημα, προφανώς γιατί η Κάλυμνος είναι καλός πελάτης…
  5. Ο κ. Νικηταράς, επί δεκαετίες επιφανές πολιτικό πρόσωπο της Κω και επιστήμονας (πολιτικός μηχανικός), διολίσθησε στην αλαζονεία, τον ακραίο τοπικισμό και οικοδομεί αντιπαλότητα μεταξύ των δύο νησιών, που όμως έχουν μακρά ιστορία συνεχούς και αδιάλειπτης διαδημοτικής αλληλεγγύης και συνεργασίας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.
  6. Έχει πολιτικούς συνεργάτες αξιόλογους ανθρώπους και επιστήμονες που θα μπορούσαν να του βάλουν φρένο, αλλά, φαίνεται, ενήργησε σαν «στρατηγός» πολέμου και όχι συνεργασίας με το δήμαρχο Καλύμνου. Είναι επιστολή ντροπής!    
Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version