The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ομόφωνο ΟΧΙ του Δ.Σ. στην εκποίηση των Θερμοπηγών – Η εισήγηση της αξ. αντ/τευσης Κύριο

Στην έκτακτη και διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου,

στις 15/2/2021, αποφασίστηκε ομόφωνα η αντίθεση της Καλύμνου στο σ/ν του Υπουργείου Τουρισμού, με το οποίο ετοιμάζεται η παραχώρηση των ιαματικών πηγών των δήμων στην υπό σύσταση εταιρία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας – ΙΠΕ Α.Ε.»

Το Δημοτικό Συμβούλιο τονίζει:  Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την παραχώρηση της αξιοποίησης των Θερμοπηγών μας (ΘΕΡΜΑ), διότι οι Ιαματικές πηγές Καλύμνου είναι ιδιοκτησία του Δήμου Καλυμνίων και των δημοτών του, αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας, ΔΕΝ παραχωρούνται, ΔΕΝ πωλούνται και είμαστε κάθετα αντίθετοι με το σχέδιο Νόμου που προτίθεται να καταθέσει το Υπουργείο Τουρισμού, επίσης ζητάμε και απαιτούμε την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου.

Η αξ. αντ/τευση του Γιάννη Μαστροκούκου δημοσιοποίησε την εισήγησή της, την οποία κατέθεσε στην εν λόγω συνεδρίαση του δη. συμβουλίου και την δημοσιοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ.  

Εισήγηση Γ. Μαστροκούκου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 15/02/2021

                                                            ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλυμνίων

Θέμα: « Λήψη απόφασης επί του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, για τις Ιαματικές Πηγές»

Σύμφωνα με την αρ. Πρ. 1743/15-02-2021 Πρόσκληση, για έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. ,η οποία θα διεξαχθεί δια περιφοράς, σήμερα 15/02/2021 και ώρα 18:00 ,σύμφωνα με το αντικείμενο του θέματος, η Παράταξή μας, έχει τις παρακάτω θέσεις:

  1. Η δια περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβαθμίζουν την λειτουργία του Οργάνου και αποβαίνουν εις βάρος των προς συζήτηση θεμάτων.
  2. Αμέσως, μετά την παρούσα διαδικασία, να επανέλθει το εν λόγω θέμα στο Δ.Σ. με την διαδικασία της Τηλεδιάσκεψης, για ανταλλαγή απόψεων και πληρέστερης συλλογικής απόφασης.
  3. Συμφωνούμε με το περιεχόμενο της με αρ. πρ. 6675/15-02-2021, Ομόφωνης Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (Σ.Δ.Ι.Π.Ε.) και του με αρ. Πρακτικού 07/12-02-2021, Αρ.  29/2021 Ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου.
  4. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τον καθοιονδήποτε  τρόπο απαλλοτρίωσης ή  μεταβίβασης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου μας ή με οιανδήποτε τρόπο παραχώρηση της αξιοποίησης των Θερμοπηγών μας (ΘΕΡΜΑ),στην υπό σύσταση Ανώνυμη Εταιρεία, με την Επωνυμία «ΙΑΜΑΤΙΚΑΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», η οποία θα παίρνει τη Διοίκηση, την Διαχείριση και τα Περιουσιακά στοιχεία των Ιαματικών Πηγών.
  5. Οι αποφάσεις που αφορούν στα συμφέροντα και στην περιουσία του Καλυμνιακού Λαού και λαμβάνονται ερήμην του, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και είμαστε έτοιμοι, για οποιονδήποτε αγώνα χρειαστεί.
  6. Είμαστε αντίθετοι με τα άρθρα 7 έως14 του σχεδίου Νόμου, περί Ιαματικών Πηγών.
  7. Οι Βουλευτές του Νομού, να πάρουν θέση επί του ζητήματος και να καταψηφίσουν στη Βουλή το εν λόγω Νομοσχέδιο και  την με οιανδήποτε τρόπο «αρπαγή» των Θερμοπηγών και της ακίνητης περιουσίας αυτών, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.
  8. Η δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα ή στην εξεύρεση επενδυτή, για την αξιοποίηση των Θερμοπηγών της Καλύμνου  ή να μεριμνήσει μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για αξιοποίηση αναβάθμιση των Θερμοπηγών μας και του περιβάλλοντα  χώρου ή να προχωρήσει σε αναζήτηση Εταιρικών Σχημάτων μέσω Συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Οι θέσεις της Παράταξής μας να καταγραφούν στο απόσπασμα πρακτικού της σημερινής Απόφασης και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής.

Οι  υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι:

ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΛΕΛΕΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΑΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΑΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΜΑΚΡΥΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos