Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

O Καποδίστριας του 1828 και ο κορωνοϊός του 2020 Κύριο

Κάποτε οι ηγεσίες είχαν το σθένος να επιβάλουν μέτρα γενναία και κυρίως αποτελεσματικά για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

 

Και οι πολίτες είχαν την ωριμότηττα να τα αποδεχτούν και κυρίως να τα υιοθετήσουν επιδεικνύοντας ατομική και κοινωνική ευθύνη.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και με αυταρέσκεια φθάσαμε να πιστεύουμε, ότι έχουμε προχωρήσει σε πολλά επίπεδα και κυρίως σε επίπεδο πολιτιστικό .

Φαίνεται όμως τελικά ότι μια κρίση -ακόμα και υγειονομική- αρκεί για να φανεί η ανωριμότητα   μιας κοινωνίας και η προσκόλληση σε αστείες προλήψεις και καταστροφικές πεποιθήσεις . 

Εκεί όπου η διαφύλαξη της δημόσιας  υγείας συγχέεται -από πολλούς κύκλους σκόπιμα- με την θρησκευτική ορθότητα, ο δρόμος είναι καταστροφικός και οδηγεί κατευθείαν στο τέλμα.

Όταν μια κοινωνία γίνεται όμηρος στα δίκτυα ορισμένων κυκλωμάτων, που εν πλήρη συνειδήσει του "έργου" που επιτελούν διασπείρουν  ανυπόστατες φήμες, αναμεμειγμένες με ανειλικρινές θρησκευτικό συναίσθημα  και κηρύσσουν τον ιερό πόλεμο σε μια πανδημική νόσο που αφορά το σύνολο της κοινωνίας προκαλώντας κοινωνικό διχασμό, τότε η ευθύνη για τις εξελίξεις είναι πλέον συλλογική .

Σωτήρες δεν υπάρχουν και ας μην τους αναζητάμε αλλού.

Ας αναλάβει ο καθ΄ένας την ευθύνη των λόγων -ή της σιωπής- και κυρίως των πράξεων του.

Γιατί για την Κάλυμνο πολύ φοβάμαι ότι είναι ήδη αργά.

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version