The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη Σύνοδο κορυφής στις 25 του Μάρτη υπάρχει και το ΒΕΤΟ ! Κύριο

του Δημήτρη Διακομιχάλη

Δημάρχου Καλύμνου

 

Τα κράτη πρέπει να συνομιλούν μεταξύ τους για να λύνουν τις διαφορές τους με ειρηνικό τρόπο.

Οι διερευνητικές μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας όμως έχουν μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα, γιατί ο συνομιλητής  μας έχει βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων το πιστόλι.

Αυτό δυστυχώς συμβαίνει τώρα που ξεκίνησαν ο διερευνητικές με την Τουρκία. Μολονότι οι Τούρκοι διέρρευσαν , ότι έβαλαν στη συνάντηση της Κων/λης όλο το πακέτο των παράνομων διεκδικήσεών τους, τις οποίες έχουν βαφτίσει Ελληνοτουρκικές διαφορές (αμφισβήτηση ιδιοκτησιακού καθεστώτος 18,25,150, νησιών, δικαιοδοσία έρευνας και διάσωσης ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ κατά παράβαση των όσων προβλέπεται στο άρθρο 121 της Σύμβασης Δ.Θ, αφοπλισμός των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδ/σου), εμείς οφείλουμε ως Έλληνες χωρίς καμία δεύτερη σκέψη να πιστέψουμε την επίσημη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι δηλαδή δύο είναι τα θέματα των διερευνητικών σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη Σύμβαση για το Δ.Θ. του 1982.

1ον Οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας

2ον Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Το 2ο θέμα εάν μπαίνει με αυτόν τον τίτλο  και όχι ως οριοθέτηση ΑΟΖ, είναι λάθος γιατί στις θαλάσσιες ζώνες συμπεριλαμβάνεται και η χωρική θάλασσα, η συνορεύουσα ζώνη κλπ.

Ανεξάρτητα από το εάν το ORUC REIS έφυγε και πήγε στον Εύξεινο Πόντο προκειμένου ο Ερντογάν να δείξει στην Ευρώπη ότι είναι «καλό παιδί», για να βοηθήσει την κυρία Μέρκελ, τους Ισπανούς, τους Ιταλούς και άλλες χώρες που τον υποστηρίζουν, ότι σταμάτησε να απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, προκειμένου να μην του επιβάλουν κυρώσεις, στη σύνοδο κορυφής τη; 25η Μαρτίου (σημαδιακή ημέρα για τον Ελληνισμό), δυστυχώς η Ελλάδα κάθισε στο τραπέζι των διερευνητικών, μολονότι παραμένει το casus belli εάν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο στα 12ν.μ. και το Τουρκολυβικό σύμφωνο.

Ταυτόχρονα ο Ερντογάν περιμένει από τη Μέρκελ και τους λοιπούς στη Σύνοδο κορυφής στις 25 Μαρτίου να του βελτιώσουν

  1. Τους όρους της τελωνειακής ένωσης
  2. Να επαναπροσδιοριστεί η σχέση Ε.Ε. και Τουρκίας για το προσφυγικό, ώστε να εισπράξει μερικά δις ευρώ περισσότερα από όσα έχει πάρει μέχρι τώρα από την Ε.Ε.
  3. Να μην χρειάζονται οι Τούρκοι τουρίστες βίζα για να εισέρχονται στις 27 χώρες της Ε.Ε.
  4. Να μην υπάρξει εμπάργκο στα οπλικά συστήματα που προμηθεύεται από τις χώρες της Ε.Ε. (Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία).
  5. Να στηρίξουν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες τις αντίστοιχες τουρκικές (ιδιωτικές και κρατικές) ακόμα με περισσότερα δις ευρώ από το ήδη υπέρογκο χρέος των τουρκικών τραπεζών σε Ευρωπαϊκές τράπεζες των χωρών με τις οποίες κάνει τις μπίζνες του με τα οπλικά συστήματα και όχι μόνο.

Όλα αυτά που ζητά ο Ερντογάν, όπως γίνεται κατανοητό, μπορεί να γίνουν και να αποφασιστούν στη Σύνοδο Κορυφής , μόνο εάν θα συναινέσει τόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός όσο και ο Κύπριος Πρόεδρος, στη χώρα του οποίου βρίσκεται υπό κατοχή το 40% του εδάφους της , με 40 χιλ. Τουρκικό στρατό.

Οι Γερμανοί από τώρα μας ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις, αφού πλέον συνομιλούν οι δύο χώρες  δια των διερευνητικών και η Κύπρος πηγαίνει στην πενταμερή;

 Και εδώ μπαίνει το μέγιστο ερώτημα τι θα πράξουν οι εκπρόσωποι του Ελληνισμού για  όσα ζητά επιπλέον ο Ερντογάν από τους Ευρωπαίους;

Θα αφήσουμε μια άλλη ευκαιρία να μας ξεφύγει επειδή θα μας εκβιάσουν , κυρίως οι Γερμανοί να δεχτούμε εκτός από τις πειρατικές ενέργειες του Ερντογάν και το πακέτο των αιτημάτων του, επειδή η Τουρκία είναι «μεγάλη» χώρα και η Ε.Ε. την έχει ανάγκη για τους λαθρομετανάστες;

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο γεγονός τα συγχαρητήρια της Μέρκελ στον Ερντογάν για τη συμπεριφορά τους ως πειρατή στην Ανατολική Μεσόγειο και την δήθεν πρόοδο λόγω του διαλόγου που ξεκίνησε στα πλαίσια των διερευνητικών.

Πρέπει να περάσει το μήνυμα στις χώρες της Ε.Ε. ότι Μητσοτάκης και Αναστασιάδης θα απαντήσουν με ΒΕΤΟ, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει στην  κάθε χώρα η δημοκρατική λειτουργία των οργάνων της Ένωσης , αφού διακυβεύονται ύψιστα εθνικά μας συμφέροντακαι συγκεκριμένα :

  1. Γιατί αυτό που έκαναν όλες οι χώρες  της Ε.Ε. να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 ν.μ. , εμάς η Τουρκία μας το απαγορεύει και μας απειλεί με casus belli , εάν ασκήσουμε αυτό το νόμιμο δικαίωμα μας σύμφωνα με τις πρόνοιες της Σύμβασης ΔΘ.
  2. Γιατί με το Τουρκολυβικό μνημόνιο , που όλες οι χώρες της Ε.Ε. καταδίκασαν ως παράνομο, ουσιαστικά στερεί όχι μόνο από την Κρήτη αλλά από όλα τα κατοικημένα νησιά του Αρχιπελάγους, αυτό που δικαιούνται σύμφωνα με το άρθρο 121 της Σύμβασης για το Δ.Θ.

Πώς βλέπει αλήθεια η κα Μέρκελ τη θεωρία Ερντογάν , αφού ούτε η Κύπρος ούτε η Μάλτα  , μα ούτε και η Μεγ. Βρετανία θα έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ πέραν της χωρικής τους θάλασσας;

  1. Γιατί είναι ντροπή στην Ευρώπη των αξιών και της Δημοκρατίας , όταν η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωζώνης, οι Τούρκοι να κατέχουν το 40% του εδάφους της , με 40χιλ. κατοχικό στρατό και οι Ευρωπαίοι αφ ενός  να σφυρίζουν αδιάφορα αφ ετέρου δε να επιβεβαιώνουν τον Ερντογάν για τις πειρατικές του ενέργειες.

Περιττεύει οποιαδήποτε άλλη αναφορά για να στοιχειοθετήσουμε την αναγκαιότητα του ΒΕΤΟ στα διαχρονικά ανομήματα της Τουρκικής «Δημοκρατίας», σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνισμού τα τελευταία 60 χρόνια και στέκομαι μόνο στα δυο κορυφαία ζητήματα που ανέφερα παραπάνω τα οποία στα πλαίσια της 2ης συνάντησης των διερευνητικών, που θα γίνει αρχές Μαρτίου στην Αθήνα, επιβάλλεται να τεθούν από την Ελλάδα ως προϋπόθεση της συνέχισης των διερευνητικών.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε εκ των προτέρων όλες τις χώρες της Ε.Ε. , τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, και τον ΟΗΕ, ότι εάν δεν αρθεί το casus belli και  η κατάργηση του Τουρκολιβυκού συμφώνου, δεν έχουν νόημα οι διερευνητικές και θα σταματήσουν αμέσως, όχι με ευθύνη της χώρας μας, αλλά με υπαιτιότητα της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα ο Κύπριος πρόεδρος δεν πρέπει να δεχθεί την πενταμερή με τη συμμετοχή του ανδρείκελου του Ερντογάν , του Ερσίν Τατάρ, ως ισότιμος συνομιλητής του, γιατί έτσι η Κύπρος θα παύσει να είναι ενιαίο κράτος και ο Ελληνισμός ουσιαστικά θα δεχθεί αυτό που επιδιώκει ο Ερντογάν , ότι δηλαδή δεν υπάρχει μια ενιαία κρατική οντότητα αλλά δύο κοινότητες.

Μόνο με μια τέτοια σθεναρή πατριωτική στάση εκ μέρους της Αθήνας και της Λευκωσίας διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Στάση την οποία πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις στις δύο χώρες να στηρίξουν ώστε οι Ευρωπαίοι να συνειδητοποιήσουν ότι ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής μας από την πειρατική συμπεριφορά Ερντογάν .

Μόνο έτσι στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου θα αναγκαστούν οι Ευρωπαίοι όχι μόνο να μην ικανοποιήσουν τα αιτήματα του Ερντογάν, αλλά να πάρουν και μέτρα σε βάρος της Τουρκίας , φοβούμενοι ότι οι εκπρόσωποι του Ελληνισμού κος Μητσοτάκης και κ Αναστασιάδης επιτέλους θα χρησιμοποιήσουν το υπερόπλο του ΒΕΤΟ για να διασφαλίσουν  τα αυτονόητα.

Η Ελλάδα τα Εθνικά της συμφέροντα και την ακεραιότητα της, και η Κύπρος την επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις, ώστε να είναι ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος με ενιαία κρατική οντότητα.

Ο Ελληνισμός  μεγαλουργεί όταν οι ηγεσίες του παίρνουν τις σωστές αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές.

Τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821 συμπίπτουν με τον επανασχεδιασμό της περιοχής μας, γι αυτό θα πρέπει οι πολιτικές ηγεσίες και της Ελλάδας και της Κύπρου, τώρα να μας κάνουν λάθη γιατί θα είναι καταστροφικά και δεν θα το συγχωρέσει η Ιστορία.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos