Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Διπλή «καμπάνα» στην ενορία Αγίου Αθανασίου Κύριο

Ο Μητροπολίτης κ. Παΐσιος επέβαλε ποινή αργίας δύο μηνών στον εφημέριο

του Αγ. Αθανασίου (Ποταμοί), π. Μιχ. Κουκουβά, και συνάμα διέταξε το κλείσιμο του ι. ναού επ’ αόριστον. Διπλή η «καμπάνα», με προφανή σκοπό, υποθέτουμε, να ακουστεί ο «απόηχός» της και στις άλλες ενορίες του νησιού.

      Την απόφασή του αυτή (5/2/2021) την κοινοποίησε ο Μητροπολίτης στον Ιερό Κλήρο της Επαρχίας του, προς γνώση και συμμόρφωση των άλλων ιερέων, στον Έπαρχο Καλύμνου, στο Δήμαρχο Καλύμνου, στο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, στο Λιμενάρχη Καλύμνου, στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Κω και στα τοπικά ΜΜΕ.

      Το αιτιολογικό της απόφασης για το βαρύ επιτίμιο στον εφημέριο, το αιτιολογεί ο κ. Παΐσιος, ως επιβαλλόμενο εξαιτίας της ανυπακοής που επιδεικνύει επί μονίμου βάσεως ο εν λόγω ιερέας απέναντι στις δικές του εντολές και στις αποφάσεις της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

      Το συνακόλουθο μέτρο του κλεισίματος της ενοριακής εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου το θεωρεί ο Μητροπολίτης, μάλλον, αυτονόητο συνακόλουθο και αναγκαίο μέτρο για την προληπτική αποτροπή αντιδράσεων και επεισοδίων στο χώρο του ενοριακού ναού.   

 

(την απόφαση του Μητροπολίτη δημοσιεύουμε υπό μορφή ένθετης φωτογραφίας)

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos