Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Πάτμου ζητά ο Περιφερειάρχης Κύριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Τύπου

 Ρόδος, 2 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την κήρυξη σε κατάσταση  έκτακτης ανάγκης του Δήμου Πάτμου ζητά ο Περιφερειάρχης

 Με κατεπείγον αίτημα προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ζητά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας του Δήμου Πάτμου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, αντιδρώντας άμεσα στο σχετικό αίτημα του Δήμου Πάτμου.

 Συγκεκριμένα, στο κατεπείγον έγγραφο του Περιφερειάρχη προς τον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου αναφέρεται ότι, κατά την 1η Φεβρουαρίου 2021, εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, που έπληξαν τον Δήμο Πάτμου. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταπτώσεις πρανών, ολισθήσεις γαιών, υποσκαφές τοίχων αντιστήριξης καθώς και εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές στο οδικό δίκτυο της νήσου Πάτμου αλλά και καταστροφές σε οικισμούς του Δήμου σε διάφορες θέσεις.

Επειδή, όπως επισημαίνεται στο αίτημα του Περιφερειάρχη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, αλλά και λόγω και των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ολόκληρου του Δήμου Πάτμου της Π.Ε. Καλύμνου κρίνεται επιβεβλημένη.

 

Το Γραφείο Τύπου

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version