Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Μητροπολίτης Παΐσιος φέτος τα Θεοφάνεια στη Λέρο - Ενδιαφέρουσα επιστολή του προς τον Οικ. Πατριάρχη

Ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας, κ. Παΐσιος, θα εορτάσει φέτος

τα Άγια Θεοφάνεια στη Λέρο, αντί για την Κάλυμνο, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, όπου χοροστατούσε  στην πανηγυρική Θ. Λειτουργία, στον Ι.Μ. Ναό του Σωτήρος Χριστού, και στον αγιασμό των υδάτων.

      Έχει ενδιαφέρον αυτή η αλλαγή, αλλά πιο σημαντική είδηση για την Κάλυμνο αποτελεί η βαρυσήμαντη επιστολή του μητροπολίτη μας προς τον Οικουμενικό  Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, την οποία έστειλε από τη Λέρο στις 31/12/2020, και τη δημοσιεύει στην ηλεκτρονική του εφημερίδα. Με την επιστολή του αυτή ο κ. Παΐσιος ενημερώνει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την πανδημία στην Κάλυμνο και το αυστηρό “lockdown” που επέβαλε η κυβέρνηση στο νησί  (ΦΕΚ 5834 /30-12-2020) λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, και τονίζει ότι αυτό συνέβη: «παρά τας πολλάς εκκλήσεις προς τον ευαγή κλήρον και τον φιλόχριστον λαόν».

      Η επιστολή αυτή του μητροπολίτη κάτω από τις λέξεις κρύβει μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες και συστάσεις για ανάληψη ευθυνών.

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του μητροπολίτη μας, γιατί τη θεωρούμε ιστορική.      

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version