Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Γ. Μαύρος προτείνει στο δήμαρχο για τον COVID-19

Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ

Κάλυμνος, 1/12/2020

Κύριε δήμαρχε,

 

Όπως ήταν αναμενόμενο τα θετικά κρούσματα COVID-19 εμφανίζονται και στο νησί μας. Οφείλουμε ως δήμος να παρέμβουμε, όσο μπορούμε, με σκοπό την  καλύτερη θωράκιση του νησιού μας. Οφείλουμε επίσης να ελέγχουμε και να συμβάλουμε ενισχυτικά στην θωράκιση του νοσοκομείου μας. Σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Δημάρχου, Επάρχου, αστυνομίας, Λιμενικού, Νοσοκομείου και λοιπών παρισταμένων καμία επίσημη ανακοίνωση δεν βγήκε και καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για το τι αποφασίσθηκε στις συναντήσεις αυτές.

 Επειδή λοιπόν δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά σας προτείνουμε κάποιες παρεμβάσεις που σκοπό έχουν την προστασία των συμπατριωτών μας, πριν να έχουμε καταστάσεις που δεν θα μπορούμε να διαχειριστούμε ως νησί:

-  Έλεγχο των επιβατών που έρχονται στην Κάλυμνο είτε μέσω της ΑΝΕΚ ή της ΑΝΕΜ είτε μέσω αεροπλάνου, με τεστ ταχείας ανίχνευσης το οποίο κατόπιν σύμφωνης γνώμης του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιείται από το τοπικό κλιμάκιο που έχουμε στο νησί μας.

-  Προμήθεια του μηχανήματος μοριακού αναλυτή, όπως αυτό που διαθέτει το νοσοκομείο της Λέρου, το οποίο είναι εξειδικευμένο για ανίχνευση COVID,  αγορά αντιδραστηρίων αυτού και παραχώρηση στο νοσοκομείο. Όπως φανταζόμαστε γνωρίζετε ότι το μηχάνημα το οποίο παραχωρήθηκε στο νοσοκομείο δεν είναι τελικά για ευρεία χρήση, όπως προβλήθηκε, άρα επί της ουσίας δεν επιτελεί τον σκοπό για τον οποίο εξ αρχής παραδόθηκε.

-  Σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τον διοικητή του νοσοκομείου προκειμένου να συζητηθούν και να γνωστοποιηθούν οι κινήσεις που έγιναν από πλευράς νοσοκομείου για να επανδρωθεί με Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας. Συζήτηση για περαιτέρω ενέργειες ενισχυτικές από πλευράς δήμου προς αυτή την κατεύθυνση.

-  Δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο προκειμένου να είμαστε γνώστες των αποφάσεων που πάρθηκαν και να βεβαιωθούμε ως πολίτες αυτού του νησιού ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.  

    Εκφράζουμε την αγωνία μας για την έγκαιρη πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων. Οφείλουμε πρώτον να ενημερώνουμε τους συμπατριώτες μας έγκαιρα και δεύτερον να μεριμνούμε πριν μας βρουν τα γεγονότα. Είμαστε εδώ να συνδράμουμε στην όποια προσπάθεια προστασίας του πολίτη. Για αυτό μας ψήφισε ο Καλυμνιακός λαός και αυτό θα κάνουμε στον υπερθετικό βαθμό.

Ο επικεφαλής

ΜΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version