Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για διακίνηση ναρκωτικών 8 σε δις ισόβια, 7 σε ισόβια… με χειροπέδες αξιωμ. της Αστυνομίας Κύριο

Πρωτοφανής δίκη διεξήχθη στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, στις 13.5.11, για διακίνηση ναρκωτικών από δίκτυο απλωμένο σε Κάλυμνο, Κω και Ρόδο.

 44 οι κατηγορούμενοι, 39 παρόντες  (5 φυγοδικούν), 8 καταδικάστηκαν σε δις ισόβια κάθειρξη, 7 σε ισόβια κάθειρξη και 7 κρίθηκαν αθώοι. Μαζί με τις ποινές κάθειρξης επιβληθήκαν και βαριά πρόστιμα.  Συγκεκριμένα, το κακουργιοδικείο επέβαλε τις παρακάτω ποινές:
-Δημήτριος Γ. Κυριαζής: δις ισόβια κάθειρξη συν 9 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ.
-Μαρία-Δημητρούλα Μέρη: δις ισόβια κάθειρξη συν 9 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ
-Ιωάννης Χαλτούπης: δις ισόβια κάθειρξη συν 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ
-Παναγιώτα Χατζηιωαννίδου: δις ισόβια κάθειρξη συν 5 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 400.000 ευρώ
-Παντελής Μ. Χαλκίτης: δις ισόβια κάθειρξη συν 9 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ.
-Lediona Vero: δις ισόβια κάθειρξη συν χρηματική ποινή 400.000 ευρώ.
-Erlind Shehaj: δις ισόβια κάθειρξη συν 9 έτη και 6 μήνες κάθειρξη και χρημ. ποινή 400.500 ευρώ

-Κυριακή Α. Κίννα: δις ισόβια κάθειρξη συν 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ.
-Κristo Tashi: ισόβια κάθειρξη συν 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 250.000 ευρώ.
-Νίκη Ηλ. Κλεούδη: ισόβια κάθειρξη συν 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ.
-Bledi shkurtaje: ισόβια κάθειρξη συν 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ.
-Margarita Gjojdeshi: ισόβια κάθειρξη συν 10 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 1.100.000 ευρώ.
-Joljana Marku.: ισόβια κάθειρξη συν 8 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 600.000 ευρώ.
-Θεοδόσιος Γ. Μπινιάς: ισόβια κάθειρξη συν 6 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 350.000 ευρώ
-Rustem Gjojdeshi: ισόβια κάθειρξη συν 10 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή 1.100.000 ευρώ.
-Ergest Recka:  11 ετών κάθειρξη συν χρηματική ποινή 51.000 ευρώ.
-Στέφανος Εμ. Τσουνιας: 10 ετών κάθειρξη συν χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.
-Ιωάννης Στ. Σταρίδης: 7 ετών κάθειρξη συν χρηματική ποινή 90.000 ευρώ
-Ιωάννης Ηλ. Κλεούδης: 6 ετών κάθειρξη συν χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.
-Πέτρος Ηλ. Κλεούδης: 6 ετών κάθειρξη συν χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.
-Κατίνα Α. Κελεμπέση: 5 ετών κάθειρξη συν χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.
-Adrian LIeshi: 5 ετών κάθειρξη συν χρηματική ποινή 7.000 ευρώ.
-Νεκτάριος Ν. Ανατολίτης: 4 ετών φυλάκισης συν χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.
-Θωμάς Α. Ρωμανίδης: 5 ετών φυλάκισης και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.
-Σακελλάριος Θ. Έλληνας: 2 ετών φυλάκιση συν χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.
-Robert Jaupi:  3 ετών φυλάκισης και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.
-Διονύσιος Ε. Σκυλλας.: 3 ετών φυλάκισης συν χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.
-Ευάγγελος Γ. Κορονίτης: 2 ετών φυλάκιση συν χρηματική ποινή 1.500 ευρώ
-Δημήτριος Ε. Γουρλας: 2 ετών φυλάκιση συν χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.
-Γεώργιος Ε. Στάππας: 2 ετών φυλάκιση συν χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.
-Ηλίας Ι. Μακρυλλός:  15 μηνών φυλάκιση συν χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.
-Θέμελης Π. Δρακογιαννάκης:  15 μηνών φυλάκιση συν χρηματική ποινή 1000 ευρώ.


Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο εισαγγελέας διέταξε την άμεση κατάσχεση των κινητών και αυτή η κίνηση του κ. εισαγγελέα οδήγησε στη μεγάλη αποκάλυψη. Με την απομαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αποκαλύφθηκε ότι συνεργός του δικτύου διακίνησης ναρκωτικών ήταν πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας (είχε συνομιλίες συνεργασίας με την Μ.-Δημ. Μ.), ο οποίος υπηρέτησε δ/τής στο Α.Τ. Καλύμνου και μετά στη Ρόδο, σε ανώτατη θέση. Αμέσως ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του και η υπόθεση πήρε το δικαστικό δρόμο της.

Αναμένονται κι άλλες αποκαλύψεις, καθώς η υπόθεση μετά από το πρωτοφανές πλάτος: 44 κατηγορούμενοι, άρχισε να παίρνει και βάθος με τη σύλληψη του υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αστυνομίας.

 

Πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η συγκεκριμένη υπόθεση της εξάρθρωσης του δωδεκανησιακού αυτού δικτύου διακίνησης ναρκωτικών. Ξεκίνησε στις 14.11.09 με τη σύλληψη από αστυνομικούς του ΑΤ Καλύμνου των Δ. Κ. και Μ.-Δημ. Μ. στο Άργος Καλύμνου. Τότε, μετά από κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν να κατέχουν  από κοινού νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 67 γραμμαρίων, κρυμμένη στην τουαλέτα, νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 21 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 16 δισκία Stedon των 5 mg έκαστο και χρηματικό ποσό 780 ευρώ. 14 ημέρες μετά οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ακόμη τριών ατόμων, του Παντελή Χ., αδελφού της Μ.-Δημ. Μ., τον Αλβανό  Erlind Sh. και την ομοεθνή του Vero L.

Οι αγορές των ναρκωτικών πραγματοποιούντο με τηλεφωνική παραγγελία και αποστολή του αντίτιμου μέσω εταιρειών χρηματαποστολών.
(Πηγές: Ροδιακή & Δημοκρατική Ρόδου)

Τελευταία τροποποίηση στις

8 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Σ. Ρωμανός δημοσιεύθηκε από Σ. Ρωμανός

  Σαφώς και χρειάζονται μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, συμφωνώ απολύτως μαζί σας.
  Συγγνώμη που γίνομαι κοινότυπος αλλά θέλω να είμαι και ρεαλιστής. Το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει πολύ συχνά βαθιές ρίζες που ξεκινάνε από το προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον και συνεχίζει με την κατά κοινή ομολογία αποτυχία του εκπαιδευτικού μας συστήματος (ιδίως κατά τα πρώτα χρόνια) να αναπληρώσει το κενό όταν αυτό υπάρχει. Από πολύ νωρίς τα συγκεκρμένα παιδιά περιθωριοποιούνται. Ας το σκεφτούμε έστω φιλοσοφικά αν θα μπορούσε να υπάρχει μια άλλη προσέγγιση από όλους μας.
  Όσο για το όφελος τελικά αυτό ίσως και να μην είναι τόσο μακροπρόθεσμο...

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Παροράματα: φίλοι αναγνώστες, στο σχόλιο μου υπάρχουν μερικά λάθη πληκτρολόγησης. Τα εντόπισα εκ των υστέρων, αλλά, απ' ό,τι βλέπω, δε διορθώνονται. Μιλάω για τα εξής λάθη:
  λ΄γου αντί λόγου (σχήμα λόγου)
  έχεται αντί έχετε (κακομάθει)
  κάνμει αντί κάμει
  θα λύση αντί θα λύσει (το πρόβλημα)
  στο αέρα αντί στον αέρα
  Τελικά, πέσανε πολλά λάθη. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

 • Σύνδεσμος σχολίου Βλάσης Κάππος δημοσιεύθηκε από Βλάσης Κάππος

  Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
  Αγαπητέ Σακελάρη,

  δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι, αλλά όσον αφορά τη δαιμονοποίηση του ΟΚΑΝΑ πρέπει να (ξανα)πώ ότι οι ναρκωμανείς είναι άρρωστοι και χρειάζονται Θεραπεία από ειδικούς, επιτόπου!Η αντιμετώπιση του προβλήματος πρεπει να στηριχθεί σε επιστημονικά και όχι σε ηθικολογικά κριτήρια!
  Η συμβουλή και έκκληση μου λοιπόν προς τον Δήμαρχο κ. Διακομιχάλη είναι να κάνει ότι μπορεί για να εγκατασταθεί όσο πιο γρηγορα γίνεται μια μονάδα του ΟΚΑΝΑ στη Κάλυμνο. Ο χρόνος που περνάει για κάθε έθισμενο νέο χωρίς θεραπεία, μειώνει δραματικά την πιθανότητα επιτυχημένης Θεραπείας στο μέλλον!
  Τα άλλα μέτρα που μπορεί να πάρει ο Δήμος εντάσσονται περισσότερο στο τομέα της πρόληψης και νομίζω ότι είναι γενικά γνωστά. (καταπολέμηση της ανεργείας, προώθηση του αθλητισμού και του εθελοντισμού για του νέους, κοινωνικούς λειτουργούς που επισκέπτονται οικογένειες και νέους, ενημερώτικά σεμινάρια για γονείς, αστυνομικους, φαρμακοποιούς, γιατρούς, εκπαιδευτικούς κ.λ.π). Έμπρακτα θα πρότεινα την ίδρυση μιας μόνιμης επιτροπής συντονισμού των μέτρων κατά των ναρκώτικών με συμμετοχή της δημοτικής αρχής, ειδικού (ΟΚΑΝΑ), αστυνομίας, εκπαιδευτικών, γιατρών και φαρμακοποιών.(το πολύ 7 άτομα)

  Αγαπητέ Σταύρο θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με το σχόλιο σου. Αυτό που αναφέρεις είναι ίσως μέρος της πρόληψης του προβλήματος στο μέλλον.
  Η θεραπεία δηλαδή η άμεση αντιμετώπιση χρειάζεται ένα κράμα μέτρων εδώ και τώρα (κοινωνικά, ψυχοθεραπευτικά, ιατρικά, αστυνομικά κ.λ.π).

  Βλάσης Κάππος
  Ψυχίατρος/Ψυχοθεραπευτής
  Βιέννη/Αυστρία

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Αγαπητέ κύριε δήμαρχε, αυτό το σχήμα λ΄γου που χρησιμοποπιείτε είναι απλά λογικοφανές, όχι ομως και πραγματικά λογικό. Μια εφημερίδα δεν εκδίδεται ως συμβουλευτικό όργανο της δημοτικής αρχής. Έχεται κακομάθει... Δε θα πω το κλασικό ότι σκοπός της είναι να ελέγχει την εξουσία, γιατί αυτό... εκνευρίζει. Θα σας πως το ήπιο: Γράφει ειδήσεις και σχολιάζει την επικαιρότητα για να δείξει στον κόσμο τις διαστάσεις ενός προβλήματος. Και ο πολίτης επιλέγει αν δέχεται να τον ακούει ή να τον διαβαζει ( η ΑΡΓΩ είναι 22 ετών). Δεν είναι αναγκαίο ο συντάκτης να θεωρείται "ειδικός". Ο κάθε πολίτης, προφανώς και ένας συντάκτης, έχει το δικαίωμα να πει, για παράδειγμα, ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι αντιλαϊκά, κι ας μην είναι οικονομολόγος για να κάνμει πρόταση πώς θα λύση η κυβέρνηση το πρόβλημα - άσε που οι "ειδικοί", οι καθηγητές πανεπιστημίου οικονομολόγοι κατέστρεψαν την Ελλάδα.
  Στο συγκεκριμένο πρόβλημα των ναρκωτικών, άλλοι είναι πιο αρμόδιοι από μένα και το ξέρετε αφού κάνατε και τις σχετικές επιλογές σας με τη συγκρότηση της πλατιάς επιτροπής που συνεδριάζει "μυστικά" για τα ναρκωτικά. Προσωπικά, μή όντας ειδικός και κατάλληλος να σας... δώσω πρόταση λύσης, έχω το δικαίωμα να πω αυτό που βλέπω και να σας πω ότι τα μέτρα πήρατε στα οκτώ χρόνια δημαρχίας σας, παλιότερα, δεν απέδωσαν. Η πολιτική που ακολουθείτε οδηγεί στο χάος - και ο κ. Ρούσσος δεν έκανε κάτι που να φέρει ορατή λύση. Η Κάλυμνος έχει το μαύρο της το χάλι. Αυτό το βλέπω και αυτό μόνο λέω.
  Εχω προφανώς και προσωπική άποψη, αλλά αυτή είναι ριζικά αντίθετη με τις πολιτικές σας επιλογές. Εχω γράψει κατ' επανάληψη, παρ' όλο που λέτε ότι δεν ακούτε πρόταση από μένα. Επειδή επιμένετε, θα σας δώσω μόνο ένα ερέθισμα: Στο σημερινό "μαύρο" τοπίο της Καλύμνου, με την "πανούκλα" των ναρκωτικών, τι ακριβώς θα προσφέρει ο ΟΚΑΝΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος; Μήπως τελικά θα γίνει μέρος του συστήματος και του "κύκλου εργασιών";
  Δε λέω ότι εσείς μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα, όμως αυτές οι κινήσεις εντυπωσιασμού που κάνετε και οι ντουφεκιές στο αέρα βλάπτουν αντί να ωφελούν.
  Προς τον κ. Ρωμανό μια απάντηση: Πολύ σωστή η πρόταση σου, Σταύρο, χρήσιμη και αναγκαία, αλλά να μη μας διαφεύγει ότι "βλέπει" σε βάθος χρόνου. Με το παρόν τι θα γίνει; Η Αστυνομία έδωσε μια πειστική απάντηση.

 • Σύνδεσμος σχολίου Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης δημοσιεύθηκε από Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης

  θα συμφωνήσω κι εγώ ότι πολλές φορές, οι πολιτικοί και οι φερόμενοι ως ειδικοί και φορείς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, είτε με ανοιχτές, είτε με κλειστές συσκέψεις και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα. Και να συμφωνήσω μαζί σας επίσης, ότι μπορεί και να αερολογούμε. Όμως επιβάλλεται από αυτούς που κάνουν κριτική, να προτείνουν συγκεκριμμένες ενέργειες και δράσεις και όχι μόνον να σχολιάζουν ποικιλότροπα τις όποιες αποφάσεις εκ του ασφαλούς. Εγώ δεν είμαι ειδικός. Όμως με την ιδιότητα του Δημάρχου, είμαι υποχρεωμένος να υιοθετήσω όποια θετική πρόταση κατατεθεί στο τραπέζι,αφού βέβαια εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Γι' αυτό περιμένω τις συγκεκριμμένες προτάσεις σας

 • Σύνδεσμος σχολίου Σταύρος Ρωμανός δημοσιεύθηκε από Σταύρος Ρωμανός

  Η θεραπεία στο πρόβλημα είναι συγκεκριμένη: οικογένεια και παιδεία. Όσο αυτά τα δύο πάσχουν δεν νομίζω ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλά...γενικώς.
  Θερμούς χαιρετισμούς.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Σταύρο, έχεις δίκιο. Από τη στιγμή που τα επώνυμα δημοσιεύτηκαν σε όλες τις εφημερίδες του νομού και, προπάντων, αφού η δικαστική απόφαση είναι αμετάκλητη, είναι περιττό πια να κρατάμε... μυστικά τα επώνυμα.
  Με την ευκαιρία αυτή της παρατήρησής σου, Σταύρο, θα ήθελα να σημειώσω ότι η κοινωνία μας είναι πολύ βαριά άρρωστη και πάνω απ' αυτό το αρρωστημένο σώμα της ακούμε τους αρμόδιους, τους πολιτικούς και τους "ειδικούς" να αερολογούν εκνευριστικά. Μαζί μ' αυτούς, και εκείνο το άλλο σώμα των "φορέων" που συσκέφθηκε προ καιρού "μυστικά" για να επιλέξει θεραπείες του προβλήματος, έκανε το χρέος του και απήλθε εις τα ίδια έκαστος. Αυτή η όψη του προβλήματος (υπεύθυνοι, αρμόδιοι, "ειδικοί και λοιπές δυνάμεις) είναι πιο τραγική από αυτή που βλέπουμε όταν διαβάζουμε τα ονόματα των καταδικασθέντων.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σταύρος Ρωμανός δημοσιεύθηκε από Σταύρος Ρωμανός

  Δεν καλαβαίνω προς τι η απόκρυψη των ονομάτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version