Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αισιοδοξία και θάρρος στον αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων Κύριο

Το πρωί της Τετάρτης, 12.5.11, οι τελειόφοιτοι μαθητές από τα τρία Γενικά Λύκεια της Καλύμνου μπήκαν στον αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων με υψηλό ηθικό και θάρρος.

 

Στο Εξεταστικό Κέντρο, στο Νικηφόρειο 1ο Γενικό Λύκειο, προσήλθαν 136 υποψήφιοι. Από αυτούς 134 είναι οι φετινοί τελειόφοιτοι του 1ου & 2ου Γενικού Λυκείου, 1 του Εσπερινού Λυκείου Καλύμνου και 1 περσινός για επανεξέταση και βελτίωση βαθμολογίας.

Η συγκέντρωση των μαθητών για πρωινή προσευχή, οδηγίες και είσοδο στις τάξεις τους έγινε πριν τις 8:00΄, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προετοιμασία εγκαίρως και να αντιμετωπιστούν με ηρεμία όλα τα μικροπροβλήματα που συνήθως αναφύονται κατά την αναγραφή των ατομικών στοιχείων των μαθητών στα τετράδιά. Όλα έγιναν στην ώρα τους, όλα στην εντέλεια, το κλίμα ήταν ήρεμο μεταξύ των μαθητών.

Το πρώτο μάθημα στο οποίο δοκιμάστηκαν η μαθητές ήταν η Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας, κοινό και για τις τρεις κατευθύνσεις (Θεωρητική, Θετική, Τεχνολογική). Το θέμα που επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων είχε θεματικό κέντρο το διαδίκτυο. Δόθηκε στους μαθητές προς επεξεργασία ένα μικρό κείμενο και πάνω σ’ αυτό τέθηκαν ερωτήσεις προς απάντηση.

Ο βαθμός δυσκολίας του κειμένου ήταν μικρός στο κάθε του νοηματικό τμήμα και την ιδεολογική θεώρηση που περιείχε πάνω στην αξία, χρησιμότητα αλλά και επικινδυνότητα του διαδικτύου, όμως η δυσκολία νοηματικής σύλληψης του όλου ανέβαινε κάθετα λόγων των αντιθετικών απόψεων περί διαδικτύου. Από την άλλη, οι ερωτήσεις που τέθηκαν επί του κειμένου είχαν, όπως κάθε χρόνο, κλιμάκωση στο βαθμό δυσκολίας, ώστε αφενός με να ξεκινήσουν όλοι οι υποψήφιοι χωρίς πανικό, αλλά στην κορυφή να φτάσουν όσοι το αξίζουν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2011
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Γ΄ ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ & ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β')

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ

ΘΕΤΙΚΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ

12.05

Νεοελληνική Γλώσσα Γ. Π.

ΣΑΒΒΑΤΟ

14.05

Βιολογία Γ.Π.  -  Φυσική Γ.Π.  -  Στατιστική Γ.Π.  -  Ιστορία Γ.Π.

ΔΕΥΤΕΡΑ

16.05

Λογοτεχνία Κ

Μαθηματικά Κ

ΤΕΤΑΡΤΗ

18.05

Ιστορία Κ

Βιολογία Κ

Αρχές Οργάνωσης Κ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

20.05

Αρχαία Κ

Φυσική Κ

ΔΕΥΤΕΡΑ

23.05

Λατινικά Κ

Χημεία Κ

Ανάπτυξη Εφαρμογών Κ

ΤΕΤΑΡΤΗ

25.05

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Επιλογής)

 

ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α')

ΠΕΜΠΤΗ

19.05

 Νεοελληνική Γλώσσα

ΤΡΙΤΗ

24.05

 Μαθηματικά

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Ρούσσος του Αναστασίου δημοσιεύθηκε από Γιώργος Ρούσσος του Αναστασίου

    Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά , στους γονείς και στους καθηγητές τους και καλή δύναμη , χαρά , αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στην συνέχεια , όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εξετάσεων για το κάθε παιδί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version