Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βυθίστηκε φλεγόμενο το Κάλυμνος Σταρ Κύριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Σχετικά με την εκδήλωση πυρκαγιάς και τη βύθιση του Κάλυμνος Σταρ.

 

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στη Νάξο

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Νάξου, Πάρου, Σύρου και Μυκόνου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Κ. 604, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) ιδιωτικά σκάφη καθώς και δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία επιχείρησαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα ξεκίνησε επιχείρηση ρυμούλκησης του εν λόγω πλοίου από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΤΑ ΚΩΣΤΑΣ-ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ” Ν.Ν. 39, η οποία δεν κατέστη δυνατή.

Οι τρεις (03) επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από το Ε/Π-Α/Κ “ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ” Σ.Ν. 81 και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κουφονησίου, ενώ η ημεδαπή επιβάτιδα, η οποία έφερε εγκαύματα, οδηγήθηκε στον αγροτικό ιατρό Κουφονησίου για υγειονομικό έλεγχο και στη συνέχεια διακομίστηκε με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64 στο λιμένα Σύρου, για παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η βύθιση του σκάφους, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version