Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ελλάδα – Χρώμα και Φως Κύριο

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 156 – 17675 ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΘΗΝΑ

Δελτίο τύπου

"Ελλάδα – Χρώμα και Φως"

Πανελλήνια ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών

27 – 31 Οκτωβρίου 2020, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων

Διοργάνωση: Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

Υπό την αιγίδα: Υπουργείο Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας

 

  Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια των μεγάλων πολιτιστικών του δράσεων, διοργανώνει ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Ελλάδα – Χρώμα και Φως», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 27 ως 31 Οκτωβρίου 2020, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο).

  Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού.

  Σκοπός της έκθεσης είναι, μέσα από τις εικαστικές τέχνες, να αναδειχθούν οι ομορφιές, οι μορφές και η μοναδικότητα του τόπου μας, οι πανανθρώπινες αξίες που συνθέτουν διαχρονικά τον Ελληνικό Πολιτισμό, οι άνθρωποι, η ιστορία και ο σύγχρονος πολιτισμός μας. Όλα αυτά δηλαδή, που συνθέτουν την Ελλάδα των χρωμάτων και του αέναου φωτός.

  Πενήντα εικαστικοί δημιουργοί από όλη την Ελλάδα, ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους «ανησυχίες» σε μια συναρπαστική διαδρομή τέχνης και πολιτισμού και μας καλούν να ανακαλύψουμε μέσα από το έργο τους το μεγαλείο των εικαστικών τεχνών. Τοπιογραφίες, θαλασσογραφίες, προσωπογραφίες, ψηφιδωτά, γλυπτά, κεραμικά, φωτογραφίες κλπ, έργα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία, την ιστορία, αλλά και την Ελλάδα του σήμερα, έργα στο σύνολό τους μοναδικά, αποδεικνύουν πως η τέχνη μπορεί να είναι το ισχυρό αντίδοτο σε όλα τα αρνητικά συναισθήματα που παραλύουν τη ζωή μας και εμποδίζουν την πνευματική μας ανάπτυξη.

 

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos