Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν.Α. Κύριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                                                        

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σε συνέχεια του έγγραφου αιτήματος του Δημάρχου Καλύμνου κου Δημ. Διακομιχάλη προς τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κο Γ. Χατζημάρκο που εστάλη στις 12/10/2020 με αριθμ.πρωτ.20744 και αφορούσε τη χρηματοδότηση  αναπτυξιακών έργων στην Κάλυμνο, ενημερώνουμε τους συμπατριώτες μας για τα εξής :

 Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κος Γ. Χατζημάρκος έχει ήδη υπογράψει τη χρηματοδότηση των έργων :

α)     Αλλαγή τάπητα και ταρτάν στο ανοικτό γήπεδο του Εθνικού Γυμναστηρίου Καλύμνου, μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προϋπολογισμού 455.000 ευρώ .

β)     Ηλεκτροφωτισμός στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Βαθύ, προϋπολογισμού 75.000  ευρώ.

Για τα έργα αυτά πρόκειται να υπογραφεί άμεσα προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Καλυμνίων και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και να προχωρήσει η προβλεπόμενη εκ του Νόμου διαδικασία προκήρυξης και υλοποίησής τους από το Δήμο Καλυμνίων.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα τα οποία ο Δήμαρχος είχε επίσης συμπεριλάβει στο έγγραφο αίτημά του προς τον κο Περιφερειάρχη -και είναι τα κάτωθι αναφερόμενα- πρόκειται να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και να προγραμματιστεί η υλοποίησή τους:

 Προστατευτικά στηθαία στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού, μήκους περίπου  23 χιλιομέτρων, που είναι άκρως απαραίτητα για την ασφάλεια των διερχομένων.

Φωτισμός στο επαρχιακό δίκτυο αντίστοιχου μήκους 23 χιλιομέτρων

 

 Από το Γραφείο Δημάρχου

  Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos