Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάποιοι ξεχνούν ότι, εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, έχουμε κυβέρνηση Ν.Δ. Κύριο

Γράφει ο Γιώργος Κασσάρας

 

 Με αφορμή την επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο και όσα καυστικά ή μη γράφτηκαν, θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρέμβαση.

Θυμήθηκαν κάποιοι,  επιλεκτικά είναι η αλήθεια, αυτά που ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί στην προεκλογική ομιλία του στη Ρόδο το 2015! Σαν να μην έχει μεσολαβήσει η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επί 4 συναπτά έτη, σαν να μην κυβερνάει άλλο κόμμα τώρα, σαν εν ολίγοις ο χρόνος να σταμάτησε το 2015!

Δεν μας κάνει εντύπωση … Είναι η προσφιλής μέθοδος της Ν.Δ. και καθενός αντιπολιτευόμενου στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συγκρίνουν το κυβερνητικό του έργο, γιατί τα πράγματα εδώ είναι δύσκολα. Συγκρίνεται το κτίσιμο με την κατεδάφιση; Όχι βέβαια, είναι αντίθετα. Γιατί είναι γεγονός πως σχεδόν ένα χρόνο τώρα που κυβερνάει η Ν.Δ., κατεδαφίζεται, με ιδιαίτερα συστηματικό τρόπο, κάθε ρύθμιση υπέρ των εργαζομένων και των αναξιοπαθούντων ομάδων, που θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Παράλληλα μοιράζεται αφειδώς και χωρίς αιδώ απεριόριστο χρήμα στους ημέτερους . Γι’ αυτούς υπάρχουν τα λεφτά και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις!

Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Ξεκίνησαν με τα μέσα ενημέρωσης, ξέρουν αυτοί… Τα «μπουκωμένα» στόματα μιλούν;

Απελευθέρωσαν τις απολύσεις, ενώ παράλληλα αποδυνάμωσαν τα σώματα επιθεώρησης εργασίας.

Γυρίζουν την Παιδεία εκατό χρόνια πίσω, με τις εκτός τόπου και χρόνου ρυθμίσεις της Υπουργού Παιδείας.

Και στον τουρισμό, από τον οποίο εξαρτάται η οικονομία της χώρας και η επιβίωση των  νησιών μας, τι έκαναν; Επιχείρησε, αυτός ο τρομερός Υπουργός, να απαξιώσει τα νησιά μας κατατάσσοντάς τα σε ζώνες επικινδυνότητας , ανάλογα με τις δομές υγείας, αντί το «επιτελικό κράτος» να τα θωρακίσει υγειονομικά , με προσλήψεις, αύξηση προμηθειών, εκσυγχρονισμό των υποδομών και ενίσχυση του ΕΚΑΒ, ώστε να τα αναδείξει ως ασφαλέστατους τουριστικούς προορισμούς. Απορίας άξιο μάλιστα, το ότι ενώ κατασπαταλούν απίστευτα κονδύλια, 32 εκ., αντιγράφουν μια αμφιβόλου αποτελεσματικότητας διαφήμιση,  για την προσέλκυση τουριστών στη χώρα, που μόνον οι ίδιοι κατανοούν.

 

Και για να γυρίσουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε. Ναι, πράγματι ο Αλέξης Τσίπρας έταξε πολλά το 2015 στη Ρόδο. Δεν τα κατάφερε όλα, έκανε όμως πολλά. Και μην ξεχνάμε ότι παρέλαβε μια χώρα πνιγμένη από τα σκληρά μνημόνια, τα οποία ναι μεν δεν μπόρεσε να τα σκίσει με τη μία, όπως έλεγε προεκλογικά, αλλά με πολλή δουλειά, με συγκροτημένες προσπάθειες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και με τη βοήθεια του λαού, μας ξέμπλεξε από αυτά, τον Αύγουστο του 2018. Και όχι μόνον αυτό, αλλά κατόρθωσε να είναι και η πρώτη κυβέρνηση που άφησε ταμειακά διαθέσιμα 37 δις. Χρήματα του λαού βεβαίως, στον οποίο επιβάλλεται τώρα να επιστραφούν με διαφάνεια, για να αμβλυνθούν οι δυσμενείς συνέπειες της κρίσης του Κορωνοϊού. Μπορεί επίσης να μην κατάφερε να διατηρήσει τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, θέσπισε όμως με επιτυχία το Μεταφορικό Ισοδύναμο, για τους νησιώτες και τις νησιωτικές επιχειρήσεις, πάγιο και διαχρονικό αίτημα πολλών  ετών των νησιών μας.

Και ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν και μοναδική ευκαιρία για την Κυβέρνηση, τώρα που λόγω κορωνοϊού χαλάρωσαν οι δεσμεύσεις του συμφώνου  σταθερότητας, να επαναφέρει τους μειωμένους συντελεστές.

Τέλος, ένα είναι βέβαιο,  πάλι στον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα πέσει η ευθύνη της διαχείρισης της κρίσης που άλλοι δημιούργησαν ...

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version