Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ειρ. Χαλκίτη: ΑΘΩΟΣ Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

«Να απαλλαγεί η Κάλυμνος από την πολιτική παρουσία Ρούσσου

ήθελαν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι»

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε εκτάκτως στα ΜΜΕ , την Κυριακή το πρωί στις 11.00, ο τέως δήμαρχος Καλύμνου κ. Γιώργος Ρούσσος. Το περιεχόμενο της συνέντευξης αφορούσε στις δύο δίκες στις οποίες ήταν κατηγορούμενος ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες στη Ρόδο. Δίπλα στον κ. Ρούσσο, κατά  τη διάρκεια όλης της συνέντευξης, ήταν ο πρόεδρος των δυτών - σπογγαλιέων Καλύμνου κ. Παντελής  Γιωργαντής.

Η πρώτη δίκη προέκυψε μετά από δημοσίευμα του κ. Γιώργου Δρόσου στην  «Νησιωτική Διαδρομή»  και μηνυτήρια αναφορά  του κ. Δημήτρη Διακομιχάλη για «παράβαση καθήκοντος και απιστία» για υπόθεση που αφορούσε υπάλληλο του δήμου Καλυμνίων.

Η δεύτερη δίκη έγινε μετά  από μήνυση που είχε υποβάλει κατά του κ. Ρούσσου ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου κ. Γιώργος Θανάτσης, για «συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία μάρτυρα», για την γνωστή υπόθεση του Θαλάμου Αποσυμπίεσης, στο νοσοκομείο Καλύμνου, και την αναπηρία του κ. Π. Γεωργαντή. Να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι και άλλα άτομα, οι υποθέσεις των οποίων έχουν όλες εκδικαστεί κι έχουν όλοι αθωωθεί.

Και στις δύο αυτές δίκες , ομόφωνα, αθωώθηκε ο κ. Ρούσσος. Καταλυτική  και τεκμηριωμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια η αγόρευση του δικηγόρου του κ. Ρούσσου, κ. Δημήτρη Καρδούλια.  Ας σημειωθεί ότι, αν ο κ. Ρούσσος καταδικαζόταν στην πρώτη από τις δύο δίκες , δεν θα μπορούσε πλέον εφόρου ζωής να ασχοληθεί με την πολιτική!!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο τέως δήμαρχος  αναφέρθηκε στην «τραυματική κι επώδυνη εμπειρία που έζησαν», τόσο ο ίδιος όσο και οι μάρτυρες και συνεργάτες του. Τόνισε επίσης και την εικόνα εξευτελισμού  που υπέστη η Κάλυμνος μέσα στα δικαστήρια της Ρόδου. Ο νυν δήμαρχος του νησιού να κατηγορεί και να επιδιώκει την καταδίκη του τέως δημάρχου με δύο μεγαλοδικηγόρους, σε μια δίκη που ξεκίνησε στις εννέα το βράδυ και τέλειωσε στις πέντε το πρωί!!!

 «Να απαλλαγεί η Κάλυμνος από την πολιτική παρουσία Ρούσσου επεδίωκαν» τόνισε ο ίδιος ο κ. Ρούσσος χαρακτηριστικά, «παρόλα αυτά, εμείς πάμε παρακάτω. Η Κάλυμνος δεν πάει μπροστά με δικαστήρια. Εμείς το καταλάβαμε ότι χάσαμε τη δημαρχία. Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι τώρα ,εκείνοι είναι αυτοί που πρέπει να κάτσουν και να δουλέψουν για το νησί και να πάψουν να ασχολούνται με το Ρούσσο;» είπε αναφερόμενος στον δήμαρχο κ. Διακομιχάλη και μέλη της παράταξης του.

Αυτά και πολλά άλλα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου για τις δύο δίκες που έγιναν στο όνομα της «συναίνεσης»  και  φυσικά ….. «για το καλό του τόπου…».

Γεγονός είναι πάντως ότι μέσα από αυτές τις δίκες ο τέως δήμαρχος βγήκε αθώος πανηγυρικά και δικαιωμένος απολύτως πολιτικά και ηθικά ∙ η Κάλυμνος όμως μέσα από τέτοιου είδους «συναινετικές διαδικασίες» βγαίνει πάντα ζημιωμένη.

Ειρήνη Χαλκίτη

09/05/2011

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version