Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ευρεία σύσκεψη για το Κορονοϊό, το αποτέλεσμα Μηδέν Κύριο

Στις 11 Μαρτίου, σε ευρεία σύσκεψη των τοπικών αρχών και εκπροσώπων φορέων,

στο Δημοτικό κατάστημα, (καθυστερημένα βέβαια) πάρθηκε η… απόφαση, μεταξύ άλλων,  για απολυμάνσεις δημόσιων χώρων εναντίον του κορονοϊού. Προφανώς την υλοποίηση της απόφασης αυτής ανέλαβε ο Δήμος.

Και επειδή αυτό το γεγονός… θεωρήθηκε σοβαρή εξέλιξη…, ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης και κ. ο έπαρχος κ. Εμμ. Μουσελλής εξέδωσαν κοινό δελτίο τύπου. Ήταν μια «φλύαρη» πολιτική, καθώς χρειαζόμαστε πραγματική υπευθυνότητα και καθόλου επίδειξη υπευθυνότητας. Αλλά είπαμε «κάλιο αργά παρά ποτέ».

Δυστυχώς όμως μέχρι και τις 16 Μαρτίου το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο Μηδέν. Δεν έγινε απολύτως τίποτα! «Πεθαμένα» τα πάντα! Στο Δήμο κανένας υπεύθυνος. Ο Δήμος, εκ παραδόσεως, είναι γεμάτος «άδειες καρέκλες» (κατά το «άδειο πουκάμισο»).   

Αλλά το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Πέρασαν έξι μέρες (06) μέρες μετά την μεγάλη… απόφαση της πλατιάς σύσκεψης και ακόμη ο δήμαρχος συνεχίζει να ψάχνει για έναν αρμόδιο, που θα οργανώσει τους ψεκασμούς.

Επιτέλους, δήμαρχος και αντιδήμαρχος, Διακομιχάλης – Τσέρος, να «χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι»! Η κοινωνία είναι σε πανικό, το κράτος σε συναγερμό και ο Δήμος Καλυμνίων χαλαρός; Ε, όχι βρε αδερφέ!

Η ολιγωρία και η εγκληματική χαλαρότητα απέναντι στο θανατηφόρο κορονοϊό φέρει και ποινικές ευθύνες.

*

Το κοινό Δελτίο Τύπου

της 11/3/2020

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Κάλυμνος, 11-3-2020

Τηλέφωνο : 22433- 60105     

Mail      : grafeioepikoinwnias@gmail.com

Δελτίο τύπου

Σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κατάστημα σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του 542 Συντάγματος Πεζικού, ο Λιμενάρχης, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου με την Επιτροπή Λοιμώξεων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών.

Στη σύσκεψη λήφθηκαν αποφάσεις αναφορικά με το πώς πρέπει να κινηθούμε ως τοπική κοινωνία για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από την εμφάνιση του κορωνοϊού, οι οποίες έχουν ως ακολούθως:

1. Απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων του νησιού

2. Απολύμανση των μεταφορικών μέσων που εκτελούν τη Δημοτική συγκοινωνία

3. Απολύμανση όλων των Δημοτικών - Δημόσιων κτιρίων του νησιού

4. Προσωρινή απαγόρευση εισόδου στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους για το ευρύ κοινό. Οι όποιες αθλητικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα, θα διενεργούνται χωρίς την παρουσία κοινού (κεκλεισμένων των θυρών).

5. Προσωρινή απαγόρευση κάθε είδους εκδήλωσης και συγκέντρωσης κόσμου:

5.1. Στο αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι»

5.2. Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Καλυμνίων.

6. Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του κυλικείου ( πρώην ΚΑΠΗ)

7. Προσωρινή απαγόρευση οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, οφείλει ο καθένας από εμάς να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να στοιχηθεί με τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να υπάρξουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

 

                           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                        Ο ΕΠΑΡΧΟΣ

            ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ                         ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΟΥΣΕΛΛΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version