Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Γ. Πάππου: Το Επιμ/τήριο Δωδ/νήσου προετοιμάζεται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του εμπορίου Κύριο

Το ψηφιακό μέλλον του ελληνικού εμπορίου και οι ραγδαίες αλλαγές που επέρχονται,

απασχόλησαν το 1ο Συνέδριο “Future of Retail” της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, και όπου έδωσε το «παρών» και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, δια του προέδρου του κ. Γιάννη Πάππου.

Την επίσημη έναρξη του συνεδρίου κήρυξε  ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ κεντρικοί ομιλητές μεταξύ άλλων ήταν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το 1ο Συνέδριο με θέμα «Future of  Retail» είχε ως κεντρικό θέμα το μέλλον και την εξέλιξη του λιανικού εμπορίου και συμμετείχαν περισσότεροι από 50 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Κατά τις εργασίες του, αποτυπώθηκαν τα σημερινά δεδομένα για το εμπόριο, οι διεθνείς τάσεις και η διαμόρφωση μιας νέας πρότασης για το μέλλον του εμπορίου, απαντώντας σε σημαντικά ερωτήματα για την ίδια την ύπαρξη και την εξέλιξή του. Ταυτόχρονα παρουσιασθήκαν τα αποτελέσματα της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ για το έτος 2019, αποτυπώνοντας για ακόμη μία φορά τη συνεισφορά του εμπορίου στο ΑΕΠ της χώρας  το οποίο διαμορφώνεται στο 11%. 

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου δήλωσε: «Το εμπόριο είναι απαραίτητο να ακολουθήσει τις τάσεις της νέας εποχής για αυτό και είναι σημαντική η διαμόρφωση νέας πρότασης που θα ακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις στο “επιχειρείν”. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει εισέλθει στην καθημερινότητα των καταναλωτών και θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος του φυσικού καταστήματος και του παραδοσιακού εμπορίου απέναντι στην ψηφιακή οικονομία. Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου δεν θα μείνει παρατηρητής των εξελίξεων. Με δράσεις, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις θα προετοιμάσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των νησιών μας προκειμένου να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα του ψηφιακού μέλλοντος του εμπορίου, να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να αναπτύξουν την τεχνογνωσία τους. Η συνέργεια, η προσαρμοστικότητα και η γνώση είναι τα εργαλεία εκείνα που θα οδηγήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην επόμενη ημέρα. Στο πλαίσιο αυτό, η στήριξη της πολιτείας με τη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα ενισχύσουν τον έμπορο αλλά θα στηρίξουν και τον καταναλωτή, είναι αδήριτη ανάγκη. Ο θεσμός του Επιμελητηρίου θα αποτελέσει για άλλη μια φορά, τον εγγυητή της κοινωνικής συνοχής και σε αυτή τη διαδικασία».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, απένειμε τα συγχαρητήριά του στο προεδρείο της ΕΣΕΕ για την άρτια διοργάνωση του συνεδρίου, και ιδιαιτέρως στον πρόεδρο κ. Γ. Καρανίκα και τον Γ.Γ. και πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νικόλαο Μπόνη, διαβεβαιώνοντάς τους ότι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα είναι πάντα σύμμαχος σε αυτές τις πρωτοβουλίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version