Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ... ΕΠΙΤΑΞΗ Κύριο

ΤΟ (ΝΕΟ) ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ "ΕΠΙΤΑΞΗ" ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ.

Μετά την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, και την εκ νέου σύστασή του, μετά την ανακοίνωση τοποθέτησης πλωτού φράχτη που θα προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα από τους εισβολείς, και μετά τις προσπάθειες για  έλεγχο των ΜΚΟ, η Κυβέρνηση ,ως ύστατο μέσο ελέγχου της ανεξέλεγκτης κατάστασης στο προσφυγικό, καταφεύγει στο δημοκρατικό μέτρο της επίταξης περιουσιών και τη δημιουργία κλειστών δομών .

Με δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, η Κυβέρνηση προχωρά στην επίταξη δημοτικών και δημοσίων εκτάσεων, για τη δημιουργία των νέων κλειστών ή «ελεγχόμενων» ή «πολυμορφικών»  όπως ονομάζονται ανάλογα την περίσταση, οι νέες δομές προσφύγων και μεταναστών.

Οπως ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας "το Υπουργικό Συμβούλιο προχωρά σήμερα στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εξουσιοδοτεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας"

Με την ανακοίνωση των σχεδίων της για επίταξη χώρων που αντιστοιχούν σε περισσότερα από ένα κέντρα κράτησης σε κάθε ένα από τα νησιά που ως τώρα σηκώνουν το βάρος του προβλήματος, επιβεβαιώνεται πως οι προθέσεις της Κυβέρνησης, δεν συνάδουν με τις ανάγκες των πολιτών. Οι τοπικές κοινωνίες κυρίως των πολύπαθων νησιών του Βορείου Αιγαίου, αντιδρούν ήδη πολύ έντονα και πρόκειται όπως φαίνεται να κλιμακώσουν ακόμα περισσότερο τις κινητοποιήσεις τους .

Σε κάθε περίπτωση -όπως όλα δείχνουν- το καλοκαίρι θα βρει τα νησιά του Αιγαίου με κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών και αναρωτιόμαστε αν η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο όραμα της κυβέρνησης για περιφερειακή ανάπτυξη και παροχή κινήτρων για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος στα νησιά μας.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version