Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκδήλωση στο Χαλάνδρι για τη Σεβαστή Ν. Καλλισπέρη Κύριο

(Αθήνα 7 Μαΐου 2011)

Χθες το απόγευμα στο κέντρο νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου με την καθοδήγηση των Καθηγητών τους παρουσίασαν μια εξαιρετική ομαδική εργασία τους για τη ζωή και το έργο της Δωρήτριας του Σχολείου τους μεγάλης Ελληνίδας παιδαγωγού ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ (1858-1953), η οποία ήταν Καλυμνιακής καταγωγής από τον πατέρα της.

Οι μαθητές τίμησαν τη μνήμη της Σεβαστής Καλλισπέρη και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την προσφορά της στο Σχολείο τους, δεδομένου ότι δώρισε τα κτήματα-οικόπεδα στα οποία είναι κτισμένα τα 1ο και 2ο Γυμνάσια και Λύκεια Χαλανδρίου, καθώς επίσης δώρισε και το σπίτι της κάτω από την Ακρόπολη στον Δήμο Χαλανδρίου.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των Καθηγητών τους, όλο το έτος ερεύνησαν συστηματικά σε αρχεία και βιβλιοθήκες και βρήκαν πλήθος στοιχείων με τα οποία τεκμηρίωσαν την παρουσίαση της ζωής και του, όντως εντυπωσιακού σε ποσότητα και ποιότητα, έργου της Σεβαστής Καλλισπέρη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος και προλόγισε την παρουσίαση, πολλοί εκπαιδευτικοί των Σχολείων του Χαλανδρίου και αρκετοί γονείς.

Από την Κάλυμνο παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής κ. Άρτεμις Σκουμπουρδή, η οποία στο τέλος πήρε τον λόγο και  συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης, εξαίροντας την πρωτοβουλία τους να τιμήσουν τη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου, ο γιατρός και Καθηγητής Γυναικολογίας κ. Σακελλάρης Καρπάθιος με τη σύζυγό του, ο Γυμνασιάρχης κ. Γιάννης Στ. Κουτούζης, η φιλόλογος κ Μαρία Μιχ. Κουτούζη και ο υπογράφων.

Στις φωτογραφίες μερικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

ΔΑΝΙΗΛ Α. ΖΕΡΒΟΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version