Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πανηγυρικός εορτασμός και λιτάνευση στην παραλιακή Κύριο

Στην πανήγυρη του πολιούχου της Καλύμνου Αγίου Νικολάου, στο μεγαλοπρεπή ιερό ναό

του Αγίου, χοροστάτησε στον εσπερινό και το πρωί, 6/12/19,  στη Θ. Λειτουργία, ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, περιστοιχιζόμενος από μεγάλη ακολουθία ιερέων του νησιού.  

Την κυριώνυμη ημέρα, μετά τη Θ. Λειτουργία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των σφουγγαράδων και όλων εν γένει των ναυτικών.

Στις 11π.μ. το πρόγραμμα είχε και φέτος, στην κεντρική παραλιακή λεωφόρο, την καθιερωμένη λιτάνευση της αγίας εικόνας και των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου, τα οποία φυλάσσονται στο φερώνυμο ι. ναό του.

Επικεφαλής της ιερής πομπής ήταν ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, συνοδευόμενος από τον ι. κλήρο, προπορευομένων των τιμίων λειψάνων, τα οποία έφερε στα χέρια του ιερέας, και της σεπτής εικόνας του Αγίου, την οποία έφεραν άνδρες του Λιμεναρχείου Καλύμνου.

Στην ιερή πομπή συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, ο έπαρχος κ. Μ. Μουσελλής, ο πρ. βουλευτής κ. Γ. Κασσάρας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Υπό τους ήχους της δημοτικής φιλαρμονικής, συνόδευαν τη λιτάνευση τιμητικό άγημα του στρατού, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και αντιπροσωπείες από το Λύκειο Ελληνίδων, από τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και από τους προσκόπους, ενώ παιδιά που κρατούσαν σφουγγάρια και ναυτικό πηδάλιο.

Τελετάρχης στο ναό και στη λιτάνευση ήταν ο υπάλληλος του Δήμου κ. Βασ. Διακομιχάλης.

Η λιτάνευση ολοκληρώθηκε στην πλατεία Δημαρχείου με αρτοκλασία, από το μητροπολίτη και την ιερατική συνοδεία του, και δέηση υπέρ «των εν θαλάσση πλεόντων και εργαζομένων Καλυμνίων».

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version