Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΟΥ: Καλή η πρωτοβουλία του Επάρχου, λάθος ο δρόμος Κύριο

Ο έπαρχος Καλύμνου κ. Εμμανουήλ Μουσελλής ξεκίνησε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία

για την επαναφορά της ΔΟY (Εφορείας) στην Κάλυμνο. Όμως πήρε λάθος δρόμο. Γιατί, αντί να απευθυνθεί απευθείας στον κ. πρωθυπουργό, που ματαίωσε την έτοιμη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεταφορά της ΔΟY στην Κάλυμνο, ζήτησε συστράτευση όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου.

*

Η επιστολή του κ. επάρχου προς τους δημάρχους:

Αγαπητοί κύριοι Δήμαρχοι,

Όπως γνωρίζετε στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων της Χώρας και της ανάγκης περιορισμού των δαπανών, καταργήθηκαν οι υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. της Περιφερειακής μας Ενότητας. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες εξυπηρετούσαν πραγματικές ανάγκες ενός σημαντικού αριθμού πολιτών , οι οποίοι με τα νέα δεδομένα είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται στην ήδη επιβαρυμένη ΔΟΥ Κω για να εξυπηρετηθούν. Η ανάγκη επαναλειτουργίας τουλάχιστον της ΔΟΥ Καλύμνου καταγράφεται ως επιτακτική και από τους πολίτες και από τους επαγγελματίες που εξυπηρετούνταν από αυτήν.

Ως εκ τούτου θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας, να αναλάβουμε πρωτοβουλία και να διεκδικήσουμε να λειτουργήσει εκ νέου η συγκεκριμένη υπηρεσία. Άλλωστε είναι ένα αίτημα που είχε υποβληθεί και στην προηγούμενη Κυβέρνηση και είχαμε την αίσθηση ότι είχε δρομολογηθεί η διαδικασία για την ικανοποίηση του. Σε κάθε περίπτωση το αίτημα πρέπει να υποβληθεί ξανά και να υποστηριχτεί σθεναρά από όλους μας ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να λυθεί το πρόβλημα.

Για το λόγο αυτό και ως πρώτο βήμα της διεκδίκησης μας, παρακαλούμε να μας αποστείλετε μια επιστολή, υποστηρικτική του αιτήματος, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε κατά την επίσκεψη μας στα αρμόδια Υπουργεία. Επίσης σας ενημερώνω ότι αμέσως μόλις προγραμματιστεί συνάντηση για το θέμα, θα σας ενημερώσω σχετικά για να παραστείτε μαζί μου, εάν το επιθυμείτε και να προσπαθήσουμε από κοινού να θέσουμε το πρόβλημα και να ζητήσουμε τη λύση του.

Με εκτίμηση

Ο Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου

Εμμανουήλ Γεωργίου Μουσελλής

*

Γιατί είναι λάθος δρόμος;

      Το ζήτημα το είχε τακτοποιήσει με προσωπική του παρέμβαση ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. Γι’ αυτό και η προηγούμενη δημοτική Αρχή έτρεξε να ετοιμάσει το κτίριο που θα στεγάσει τη ΔΟΥ στην επιστροφή της (φωτο).

      Όμως «επήλθε» φουριόζα… η κυβέρνηση της ΝΔ και ειδικά ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, χωρίς να δέχεται πολλές κουβέντες, παρέπεμψε τον τότε  δήμαρχο κ. Γαλουζή , κατά την επίσκεψή του στην Κάλυμνο, στον Τομεάρχη της ΝΔ – τέτοια ανεξαρτησία κράτους από το κόμμα! – ο οποίος «έθαψε» το θέμα. Δεν ισχύει αυτό που γράφει ο κ. έπαρχος στην επιστολή του, ότι «είχαμε την αίσθηση ότι είχε δρομολογηθεί η διαδικασία για την ικανοποίηση του αιτήματος». Δεν ήταν «αίσθηση» αλλά πραγματικότητα.

      Και (για να κάνω και ένα μικροπολιτικό σχόλιο, που δικαιούμαι…) δικαιώθηκε το τοπικό στέλεχος της ΝΔ και δημ. σ/λος της πλειοψηφίας του τότε δημάρχου που είπε στον κ. Γαλουζή «δήμαρχε, βιαστείτε να τακτοποιήσετε το θέμα, γιατί όταν έρθουν οι δικοί μας, δε θα γίνει τίποτα».

     Τι πρέπει λοιπόν να κάνει τώρα ο κ. έπαρχος, χωρίς πολλές κουβέντες και μαζικές κινητοποιήσεις; Ο ίδιος προσωπικά και μαζί του η τοπική οργάνωση της ΝΔ να πιέσουν τον πρωθυπουργό τους να αλλάξει γνώμη και απόφαση.

Απλά τα πράγματα. «Ο τρώσας και ιάσεται».

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version