Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκοιμήθη σήμερα ο ιερέας Ιωάννης Χαλκίτης

Σήμερα Κυριακή, 11/8/2019, απεδήμησεν εις Κύριον ο πρωτ/τερος π. Ιωάννης Χαλκίτης.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 5μμ, στον ι. ναό του Αγίου Στεφάνου, όπου υπηρέτησε επί δεκαετίες.

Ο εκλιπών διετέλεσε καθηγητής-θεολόγος στο Νικηφόρειο Λύκειο Καλύμνου, ενώ ως ιερέας υπηρέτησε για ένα χρονικό διάστημα, στα μέσα της δεκαετίας του ’60, στον ι. μητροπολιτικό ναό του Σωτήρος Χριστού μαζί με το μακαριστό επίσκοπο Εμμανουήλ Αλευροφά (1966) - είχα την τύχη ως πρωτοψάλτης του ναού να συλλειτουργώ μαζί τους - και στη συνέχεια μετατέθηκε στον Άγιο Στέφανο, όπου και αφιέρωσε όλο τον ιερατικό του βίο, εφημέριος της ενορίας στην οποία έδινε το «παρών» καθημερινά με συνέπεια.
Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα υγείας που τον καθήλωσαν στο κρεβάτι του πόνου και έφυγε σε ηλικία 86 ετών. 

Ως λειτουργός ήταν εξαίρετος, ως θεολόγος άριστα κατηρτισμένος και ουσιαστικός στα κηρύγματά του. 

Ήταν, επίσης και ιεροψάλτης μεγαλοπρεπής και γλυκύς, αρμονικός και βυζαντινός, βαθύς γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής, την οποία διδάχτηκε από τα μαθητικά του χρόνια στην Κάλυμνο και συνέχισε στην Ιερατική Σχολή της Χάλκης, στην οποία και σπούδασε τη Θεολογία.

Αιωνία του η μνήμη!

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version