Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ ξεκινάει για νέα ταξίδια, ανανεωμένο και πιο γρήγορο

Το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ, μετά την περιπέτεια που είχε με τη βλάβη (των καινούριων!) μηχανών του, επέστρεψε στην Κάλυμνο, στις 4.5.11, με καινούριες και πάλι μηχανές, πανέτοιμο για να αναλάβει και πάλι το εθνικής σημασίας έργο του.

 Σε μια εποχή που το κράτος δεν προσφέρει τίποτα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας και αοριστολογεί με το «μεταφορικό ισοδύναμο», ο Δήμος Καλυμνίων καλύπτει το μεγάλο κενό του κράτους και με το πλοίο του Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ, το οποίο είναι η σωτήρια λύση για τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου (πρώην Επαρχείου): Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Αστυπαλιά, ενώ φτάνει μέχρι και τη Σάμο. Με την περίπου τρίμηνη απουσία του πλοίου (για την επισκευή αλλαγή των μηχανών από την προμηθεύτρια εταιρία), τα νησιά αυτά είχαν μείνει ξεκρέμαστα, αλλά και η ΑΝΕΚ είχε τεράστια απώλεια εσόδων αυτό το διάστημα.

Άντεξε όμως η ναυτιλιακή εταιρία του Δήμου χάρη στα δύο μικρότερα πλοία, το KALYMNOS STAR και το KALYMNOS DOLPHIN, στη γραμμή Κάλυμνος-Μαστιχάρι Κω. Αποδείχτηκε πολύ ισχυρή εταιρία, παρά τις κακοτυχίες και επιθέσεις που δεχόταν, τα τελευταία χρόνια τώρα, προπάντων από την τότε αξ. αντ/τευση και σημερινή δημ. Αρχή.

Η δημαρχία του κ. Διακομιχάλη υποχρεωτικά τώρα θα αλλάξει ρότα και θα μάχεται… υπέρ της αξιοπιστίας της ΑΝΕΚ. Είναι τυχερή γιατί παραλαμβάνει (και κακώς άργησε τόσο πολύ παράδοση-παραλαβή) μια ανθούσα εταιρία, η οποία, παρά το επιπλέον οικονομικό χτύπημα που δέχτηκε πρόσφατα στην κίνηση του λογιστηρίου της και τη σφοδρή επίθεση από την ίδια την ιδιοκτήτρια της εταιρίας, τη νέα δημ. Αρχής, κρατάει γερά και υπόσχεται πολλά στο νησί μας. Στηρίζει την ανάπτυξη του τουρισμού με την επιβατική κίνηση μεταξύ Κω-Καλύμνου, ενώ είναι και το «πλοίο ζωής» για τα νησιά της περιφέρειάς μας.

Το τελευταίο πρόβλημα με τις μηχανές (προμηθεύτρια εταιρία η Βάρτσιλαρ, από τις πρώτες στο κόσμο) είναι πια μια παρένθεση. Ξεπεράστηκε με επιτυχία χάρη στις σωστές κινήσεις του διοικ. σ/λίου και ειδικά του προέδρου της εταιρίας κ. Μιχ. Λελέκη.

Σήμερα, 7.5.11, ημέρα Σάββατο, το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ σύμφωνα με το πρόγραμμα του, είναι έτοιμο να λύσει παλαμάρι (μόλις γίνει άρση της απαγόρευσης του απόπλου - μέχρι το απόγευμα -  λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής) με προορισμό την Αστυπαλιά.

Να θυμίσουμε ότι για Αστυπαλιά ταξιδεύει κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, και τις υπόλοιπες μέρες (Κυριακή, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) για Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι, μέχρι και Σάμο, επιστρέφοντας πάντα αυθημερόν.

Με τις νέες μηχανές, σύμφωνα με τον καπετάνιο του πλοίου κ. Καλαβρό, το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ ανέβασε τα μίλια του στα 15,5. Ξεπερνά τα συνήθη μέτρα ταχύτητα των επιβατικών πλοίων.  Το πλοίο της Καλύμνου ξεκινάει και πάλι νέα ταξίδια ανανεωμένο και πιο γρήγορο.   

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version