Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λαμπρός ο πανηγυρισμός του Ι.Μ. Ναού Καλύμνου Κύριο

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κοσμοσυρροή πιστών, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο,

τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο φερώνυμο Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Καλύμνου, το απόγευμα της Τρίτης 5/8/19.

     Χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος περιστοιχιζόμενος από μεγάλη ακολουθία ιερέων, ενώ τίμησαν ην ημέρα και το μητροπολιτικό ναό με την παρουσία τους οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού.

      Εκλεκτό κεφάλαιο του Εσπερινού ήταν η μεγάλη συμμετοχή νέων και παλαιών ιεροψαλτών και στα δύο αναλόγια, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε βυζαντινές υμνωδίες της ημέρας με ζήλο και ζωντάνια. Στο δεξιό στασίδι πλαισίωσαν τον πρωτοψάλτη, Σακελλάρη Ν. Τρικοίλη, νέοι ψαλτάδες, μαθητές και φίλοι του εξαίρετου πρωτοψάλτη Στάθη Τσαγκάρη. Στο αριστερό στασίδι συνέψαλλαν με το λαμπαδάριο του ναού, Κουμπαρά Ατσά, επίσης νέοι ψαλτάδες, φίλοι του ιεροψάλτη.

     Μετά την ιερή ακολουθία έγινε περιφορά της εικόνας της Μεταμορφώσεως, στην κεντρική παραλιακή, με εξαπτέρυγα και την ελληνική σημαία αλλά και την αθρόα  συμμετοχή του  εκκλησιάσματος, που είχε κατακλύσει το ναό, τη μεγάλη και ιστορική αυλή του,  και τα πεζοδρόμια της κεντρικής πλατείας.

(φωτο: οι ρασοφόροι ιεροψάλτες του ναού, στο κέντρο, Σακ. Ν. Τρικοίλης, (αριστερά του ο Ηλ. Πουγούνιας) και Κ. Ατσάς, με τα μέλη των δύο χορών, που χάρισαν λαμπρότητα και βυζαντινή αρμονία στην πανήγυρη).           

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version