Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Μουσική Σχολή Κ. Καλοδούκα πήρε και φέτος Άριστα 10΄

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής, 30/6/2019,

στην αυλή του Δημ. Σχολ. Πανόρμου, για τη λήξη της διδακτικής χρονιάς 2018-’19, ο καθηγητής μουσικής Κώστας Π. Καλοδούκας εντυπωσίασε και συγκίνησε το πολυπληθέστατο κοινό του με τις ερμηνείες παιδιών τη Μουσικής Σχολής του, ηλικίας 9-16 ετών, αγοριών-κοριτσιών, στην ενόργανη μουσική και το τραγούδι. Ακούσαμε μουσική από Μπετόβεν, μέχρι ελαφρά τραγούδια και εξαιρετικά λαϊκά. Ήταν μια θαυμάσια παιδική συναυλία.  

Διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά διδάχτηκαν από τον έμπειρο και ικανότατο καθηγητή τους, τον Κώστα Καλοδούκα, να εκτελούν μουσικές και τραγούδια με θαυμαστή σοβαρότητα αλλά και πάθος. Έμαθαν να ζουν τη μουσική και την βγάζουν μέσα από την ψυχή τους, στο βαθμό που τα ίδια να εκφράζουν βίωμά τους και, το κυριότερο, να ενθουσιάζουν και να συγκινούν τον κόσμο. (Η μάθηση είναι διαδικασία και κατάκτηση που απαιτεί χρόνο. Δεν είναι σαν το νόημα της φράσης «τα ’μαθες τα νέα»;)

Στη μάθηση ο δάσκαλός, όπως ο Κώστας Καλοδούκας να είναι δίπλα στους μαθητές σοβαρότητα και πατρικό χαμόγελο, για να καθοδηγεί πνευματικά και συναισθηματικά τους λιλιπούτειος μουσικούς και ερμηνευτές δύσκολων τραγουδιών.

Ο Κώστας Π. Καλοδούκας έδωσε και φέτος τις δικές του εξετάσεις και πήρε και αυτός το Άριστα 10΄(με τόνο), γιατί το πήραν πράτα οι μαθητές του. Παρουσίασε ένα έργο που απαιτεί πρώτα ο διδάσκων να διαθέτει: γνώση, τέχνη, μεταδοτικότητα, υπομονή, αγάπη στα παιδιά και, πάνω απ’ όλα, αγάπη στο λειτούργημά του.

Με αυτά του τα όπλα  ο Κώστας Π. Καλοδούκας παρουσίασε πάνω από 40 παιδιά, ηλικίας Δημοτικού έως και Λυκείου, προετοιμασμένα στον ανώτερο δυνατό βαθμό, ενώ πολλά ήταν και τα παιδιά που ξεπέρασαν την ηλικία και έδειχναν πρώιμη ωριμότητα , μεταξύ αυτών συγκλονιστική ήταν η 11χρονη Ειρήνη Καρδούλια («Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ» & «Νύχτα στάσου») και συγκινητικός ο 12χρονος Γιώργος Λεβέντης («Το ψωμί της Ξενιτιάς»).

Εκτός από τα συγχαρητήρια στον Κώστα και τα παιδιά του, συγχαίρουμε από καρδιάς και τους γονείς των παιδιών που δείχνουν στα παιδιά τους το δρόμο της Τέχνης. Και ως «τοπικιστές» Καλύμνιοι, ομολογούμε, συγκινούμαστε με τις τόσο ωραίες φωνές που διαθέτει το νησί μας. Παιδικές φωνές με ποιότητα, έκφραση και συναίσθημα. Τα τελευταία χρόνια προσθέτουμε και τη μουσική παιδεία και την τέχνη της  φωνητικής.     

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version