Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ηρθε, χαιρέτισε, φωτογραφήθηκε, μας τα έψαλε, έφυγε… Κύριο

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέφθασε στην Κάλυμνο την Κυριακή το μεσημέρι (9/6),

προερχόμενος από το Καστελόριζο (προηγήθηκε η Ρόδος, 8/6 ) με ναυλωμένη πτήση και μέσα σε πολύ λίγες ώρες εφάρμοσε πρόγραμμα άμεσης επαφής με το λαό.

       Τον συνόδευαν η σύζυγος του, κ. Μαρέβα, ο πρόεδρος της Πολιτικής Γραμματείας, κ. Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Δωδ/νήσου, κ. Χατζημάρκος, υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στο νομό, οι δύο δήμαρχοι Καλύμνου, ο νυν κ. Γαλουζής και ο νεοεκλεγείς κ. Διακομιχάλης, ο πρόεδρος της τοπικής ΝΔ κ. Μουσελλής και φίλοι του κόμματος.

       Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη μονάδα των ΑΜΕΑ, στο Άργος, πήγε στο Μασούρι, όπου είδε από την αυλή ξενοδοχείου τους γκρεμούς των αναρριχητικών πεδίων (υποσχέθηκε, σε μια άλλη του επίσκεψη να κάνει ο ίδιος αναρρίχηση), και, κατέληξε στην Πόθια, για να χαιρετίσει, διά χειραψίας, θαμώνες των καφετεριών και τέλος, να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Δημαρχείο.

      Σε όλη του την ταχεία περιοδεία έπεφταν βροχή οι φωτογραφήσεις με πολίτες, πολλές θερμές αγκαλιές και ζεστά φιλιά.

      Στο Δημαρχείο ήταν σοβαρά τα πράγματα. Τηρήθηκε η αυστηρή τυπικότητα της εθιμοτυπίας. Ούτε οι δύο δήμαρχοι, Γαλουζής-Διακομιχάλης, είπαν κάτι για σοβαρά  τοπικά θέματα ή προβλήματα, αλλά ούτε και ο κ. Μητσοτάκης προέβει σε κάποια υπόσχεση ή δέσμευση. Εξάλλου έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι είναι «κατά της παροχολογίας». Ο κ. Γαλουζής δώρισε στον κ. Μητσοτάκη ένα μεγάλο καπάδικο σφουγγάρι, σύμβολο του πόσο «τολμηροί και βαθίτες» είναι οι Καλύμνιοι σφουγγαράδες - αλλά και οι πολιτικοί, όπως πιστεύουν οι ίδιοι χρόνια τώρα…

      Όμως ο κ. Μητσοτάκης, υπερβαίνοντας τα στενάχωρα πλαίσια της εθιμοτυπίας, τα έψαλλε χοντρά και στους δύο δημάρχους για το πολύ υψηλό ποσοστό ψήφων που έδωσε η Κάλυμνος, στις πρόσφατες ευρωεκλογές, σε δύο ακροδεξιά κόμματα. Οι δύο δήμαρχοι το… «κατάπιαν» με σοβαρό και σεμνό ύφος - οι ηρωικές εξάρσεις είναι μόνο για την τοπική κατανάλωση τοξικών προϊόντων μικροπολιτικής καλλιέργειας.

      Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης τους είπε: «δεν μπορώ να μην επισημάνω το γεγονός, βλέποντας τα εκλογικά αποτέλεσμα, ότι 1000 συμπολίτες σας, επέλεξαν δύο κόμματα οποία βρίσκονται στα άκρα του πολιτικού φάσματος προς τα δεξιά. Πιστεύω ότι είναι κάτι που δεν τιμά την ιστορία αυτού του δημοκρατικού τόπου. Είναι τώρα μία ευκαιρία να στείλουμε εμείς τουλάχιστον ως ΝΔ ένα μήνυμα ότι η υπερηφάνεια, ο υγιής πατριωτισμός, η εθνική συνεννόηση αλλά και η εθνική αυτοπεποίθηση όπως πρέπει να εκφράζεται στην αντιμετώπιση εθνικών ζητημάτων περνάει μέσα από την μεγάλη παράταξη της οποίας εγώ έχω την τιμή να ηγούμαι».

        Η Κάλυμνος μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη «έκανε ταμείο» και, δικαίως, βρέθηκε… χρεωμένη. Τα κέρδη της θα τα περιμένει από την «ανάπτυξη, χωρίς την πολιτική των επιδομάτων» που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης.

Τις πρώτες απογευματινές ώρες ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε για Κω, όπου εκεί είχε τον χρόνο να συσκεφθεί με φορείς του νησιού.

(φωτο, Ο Μητσοτάκης στο Δημαρχείο υπογράφει στο βιβλίο επισκεπτών)

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version