Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γαλουζής: 4+1 νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι – ΑΕΝ - Ανώνυμη Εταιρία

Παρουσίαση στοιχείων για προηγούμενες Δημαρχίες

 

Ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, εκ νέου υποψήφιος για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, κάλεσε τα ΜΜΕ, το απόγευμα της Πέμπτης 18/4, στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού μεγάρου, για ανακοινώσεις.  

 

Ο κ. Γαλουζής ξεκίνησε με την παρουσίαση 5 νέων υποψ. δημ. σ/λων της παράταξής του, 4 γυναικών και 1 άντρα, ενώ παρούσα ήταν (σε β΄ φωτογραφικό πλάνο) και μία ακόμη υποψήφια, την οποία θα παρουσιάσει μαζί με άλλους, το Σάββατο 20/4, στο Πνευματικό Κέντρο.

  

Οι 5 υποψήφιοι, κατά την σειρά παρουσίασης, είναι οι ακόλουθοι:

1.  Μαρκαντωνάκη Μυρτώ - ιδ. υπάλληλος

2.  Μπάντου Ειρήνη - φυσ/πεύτρια-νοσ/τρια

3.  Καθοπούλη Κατερίνα - πρ. γον. & κηδ.  3ου ΔΣ, Φιλαρμονική

4.  Κυραψηλή Καραγεωργίου, ιδ. υπάλληλος (απουσίαζε)

5.  Θέμελης Πιζάνιας – ναυτικός, ηλεκτρολόγος ΕΝ.

 

Μετά την παρουσίαση από τον κ. Γαλουζή, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Γαλουζή. 

Επόμενο θέμα του κ. δημάρχου ήταν η παρουσίαση στοιχείων που τεκμηριώνουν το ιστορικό της ίδρυσης της Ακαδημίας Εμπ. Ναυτικού όπως εκείνος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη. Συγκεκριμένα, παρουσίασε την πρόταση του κ. Διακομιχάλη προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προ 10 ετών, για να την αντιπαραβάλει με τη δική του πρόταση από το 2018, η οποία επί μία 10ετία δεν είχε καμιά ανταπόκριση. Μεταξύ των στοιχείων είναι τα εξής:

1)  Ο κ. Διακομιχάλης πρότεινε ως στέγη της Ακαδημίας το κτήριο του γλύπτη Στον Αγ. Κηρυκό (στο ύψος της στροφής προς το νοσοκομείο), 400 τ.μ.

Αντίθετα, η δημαρχία Γαλουζή επέλεξε το Παρθεναγωγείο που διέθετε πάνω από 1000 τ.μ., όπως απαιτούσε το υπουργείο ΕΝ, ενώ για το 1ο ΔΣ, για το οποίο ετοιμάζει το εγκαταλειμμένο από χρόνια «Καρπάθειο».

 

2)  Επιπλέον, πρόταση του κ. Διακομιχάλη προέβλεπε επισκευή του ιδιωτικού κτηρίου προϋπολογισμού 500.000€ ενοίκιο 90.000€.

Τις δαπάνες αυτές τις απέφυγε ο Δήμος επιλέγοντας το «Παρθεναγωγείο»

 

3)  Η πρόταση Διακομιχάλη, όπως την διάβαζε ο κ. Γαλουζής, προέβλεπε 1 μόνιμο υπάλληλο, διοικητικό, και ωρομίσθιους για διδακτικό προσωπικό. Αντίθετα, ενώ ο κ. η πρόταση Γαλουζή, που τελικά εγκρίθηκε, έχει οργανόγραμμα με 3 μόνιμους διοικητικούς, 19 μόνιμο διδακτικό προσωπικό και ωρομίσθιους.

 

4)  Για τεχνολογικό εξοπλισμό η πρόταση Διακομιχάλη προέβλεπε 200.000€, σε αντίθεση με την πρόταση του κ. Γαλουζή που προβλέπει 1. 900 000€

ΑΕΝ & Εταιρία Δήμου

Το ιστορικό και η ουσία των προτάσεων για την ίδρυση της ΑEΝ διαδέχτηκε το ζήτημα των δαπανών της Α.Ε. Εταιρίας του Δήμου, για το οποίο μίλησε ο δ.σ. κ. Γ. Τρικοίλης και συμπλήρωσε κ. δήμαρχος. Και οι δύο κατάγγειλαν υπέρογκες δαπάνες επί Δημαρχίας Γ. Ρούσσου, με στελέχη της τότε Δημαρχίας τον κ. Γ. Μαστροκούκο και τον κ. Γ. Μαύρο. Παρουσίασαν αναλυτικούς πίνακες και την πορεία ελάφρυνσης του χρέους από τη Δημαρχία Διακομιχάλη και τη Δημαρχία Γ. Γαλουζή.

Με την αναφορά στο ιστορικό ίδρυσης της Ακαδημίας ΕΝ, ο κ. Γαλουζής έριξε τα βέλη του στον κ. Δ. Διακομιχάλη, ενώ με την καταγγελία για τη διαχείριση της ΑΕ δημοτικής Εταιρίας κατάγγειλε τη δημαρχία Ρούσσου, στην οποία ανήκαν, όπως τόνισε, οι σημερινοί υποψήφιοι δήμαρχοι: Γ. Μαστροκούκος, Γ. Μαύρος και Μ. Μπούκης.

        

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version