Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τιμήθηκε η μνήμη των νεκρών των Ιμίων του 1996 Κύριο

Την Κυριακή 3/2/2019 ο Δήμος Καλυμνίων τίμησε τη μνήμη των αξιωματικών

Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου, Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσαν με ελικόπτερο στη θάλασσα των Ιμίων, την νύχτα της 31/1/1996, τη βραδιά της μεγάλης ελληνοτουρκικής κρίσης, που φτάσαμε ένα βήμα πριν τη εμπόλεμη σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας.

Στον ι. ναό Αγ. Νικολάου τελέστηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των ηρωικών αξιωματικών από το μητροπολίτη κ. Παΐσιο και την ιερατική του ακολουθία. Παρέστησαν ο βουλευτής Δωδ/νήσου (ΝΔ) κ. Μ. Κόνσολας, ο περιφ/ρχης κ. Γ. Χατζημάρκος συνοδευόμενος από αντιπ/ρχες και περιφ. σ/ους, ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής μαζί με αντιδ/ρχους και δημ. σ/λους, ο ταξίαρχος και αξιωματικοί του Συντάγματος Καλύμνου, λοιπές αστυνομικές και λιμενικές αρχές Καλύμνου και πλήθος κόσμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα κ. Ζεμπιλά.

Μετά την ιερή ακολουθία στην εκκλησία ο μητροπολίτης με τους ιερείς, οι πολιτικές, στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές αρχές κατέβηκαν στην πλατεία Λιμεναρχείου και στο μνημείο με τις προτομές των τριών αξιωματικών, όπου τελέστηκε Τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων στις προτομές των ηρώων.     

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos