Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Στέφ. Ι. Κορφιάς: στροφή προς την ακαδημαϊκή καριέρα Κύριο

Ο συμπατριώτης μας (Καλυμνιο-Ροδίτης) Στέφανος Ι. Κορφιάς, νευροχειρουργός στον Ευαγγελισμό, μετά από εξαιρετικά ευδόκιμη υπηρεσία τριών ετών στη νευροχειρουργική κλινική του Ευαγγελισμού, πραγματοποιεί στροφή προς την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.

 

Μετά από τις λαμπρές σπουδές του στην Αγγλία, όπου σε όλα τα επίπεδα της μετεκπαιδευτικής εξέλιξης διακρινόταν πάντα μεταξύ των πρώτων, επέστρεψε στην Ελλάδα δίπλα στον καθηγητή του κ. Δαμ. Σακά, δ/ντή της νευροχειρουργικής κλινικής. Από την πρώτη στιγμή με το έργο του αναγνωρίστηκε από όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα, γιατί είναι ο νευροχειρουργός που εργάζεται σκληρά (με σύνηθες ωράριο τις 8 και 10 ώρες στο χειρουργείο) και διαθέτει θαυμαστές ικανότητες. Αναδείχτηκε νευροχειρουργός με τα «χρυσά χέρια». Παράλληλα όμως, διακρίθηκε και για το επιστημονικό του ήθος, τον εξαίσιο χαρακτήρα του και την αγάπη του προς τον πάσχοντα άνθρωπο - αρετές που έχουν καταβολές στην οικογενειακή του αγωγή.

Για τις επιστημονικές του αρετές και ικανότητες, την ευσυνειδησία του και την προσήλωση στο καθήκον αλλά και για τον ιατρικό ανθρωπισμό του, η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Αθηνών χαιρέτισε ομόφωνα την ένταξή του Στεφάνου Κορφιά στην πανεπιστημιακή οικογένειας με το βαθμό του Λέκτορα.

Εκεί ο λαμπρός μας επιστήμονας θα έχει την ευκαιρία, παράλληλα με την προσφορά του ως «μαχόμενου» νευροχειρουργού, να επιδοθεί και στο ερευνητικό του έργο, καθώς θα αποβλέπει πια όχι μόνο στην επαγγελματική αλλά και στην ακαδημαϊκή του ανέλιξη.

Η ΑΡΓΩ συγχαίρει θερμά τον αγαπητό μας Στέφανο και τους γονείς του Γιάννη και Θέτα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version