Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Τσίπρας στην Κάλυμνο 5 Δεκεμβρίου – Εγκαίνια ΑΕΝ Κύριο

Φέτος στην αρχή του έτους, τα Φώτα -6/1/18, ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας

είχε έρθει στην Κάλυμνο, πήρε μέρος στη Θεια Λειτουργία και στον αγιασμό των υδάτων από το μητροπολίτη κ. Παΐσιο, και κατά τη συνεργασία του με το δήμαρχο κ. Γ. Γαλουζή υποσχέθηκε (φωτο)  την ίδρυση Ακαδημίας Εμπ. Ναυτικού. Τώρα, σε λιγότερο από 11 μήνες (στις 5 Δεκεμβρίου – επιλογή ημερομηνίας πιθανόν με νόημα…) έρχεται και πάλι την Κάλυμνο για τα εγκαίνια της Σχολής – «άμ’ έπος, αμ’ έργον».

Στο νησί μας ο πρωθυπουργός θα είναι στις 5 Δεκεμβρίου και περί τις 11 π.μ. θα κάνει τα εγκαίνια της Σχολής, κατά πληροφορίες μας από…. την Αθήνα. Ο κ. Τσίπρας απέδειξε στην πράξη, χωρίς με ρητορείες και μεγαλόστομα «ΘΑ», ότι οι πολιτικοί όταν είναι ειλικρινείς και ικανοί, και έχουν το μυαλό τους μόνο στο λαό, μπορούν να κάνουν θαύματα και ο λαός να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του προς αυτούς – οι πολιτικοί της απάτης πτώχευσαν την Ελλάδα. 

Η ΑΕΝ ήταν ένα αίτημα 25ετίας που πρόβαλλε κατά καιρούς η εκάστοτε δημοτική Αρχή (αρχής γενομένης από την πρώτη θητεία του κ. Διακομιχάλη),  χωρίς όμως να βρίσκει ανταπόκριση.

Η Αλλαγή έγινε το Γενάρη του έτους που διανύουμε (2018), κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Κάλυμνο. Μόλις ο δήμαρχος κ. Γαλουζής του έθεσε το αίτημα και ο πρωθυπουργός το βρήκε λογικό, αμέσως και χωρίς την ελάχιστη έδωσε εντολή να προχωρήσει το θέμα. Και η υπόσχεση έγινε πράξη.

Από φέτος (2018) λοιπόν το Δεκέμβρη θα λειτουργεί στην Κάλυμνο Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού για Πλοιάρχους. Όσοι αιφνιδιάστηκαν «αρνητικά» (!!!)  παραμιλάνε και απαιτούν εδώ και τώρα την ίδρυση και Σχολής Μηχανικών ΕΝ.

*

Να συμπληρώσουμε ότι, επίσης έγινε πράξη η υπόσχεση του πρωθυπουργού, από την Κάλυμνο, για το «μεταφορικό ισοδύναμο» που και αυτό το ζήτημα είχε καταντήσει «ανέκδοτο» 30ετίας. Τώρα όσοι ταξιδεύουν με καράβι παίρνουν πίσω περίπου το 40% του κόστους των εισιτηρίων τους.

Κάτι άλλο: Σ’ αυτό το ταξίδι του κ. Τσίπρα πρέπει η Κάλυμνος να του υποβάλει το αίτημα για περισσότερα αεροπορικά δρομολόγια μες στη βδομάδα (τα σημερινά «σκάρτα» 3 δρομολόγια να γίνουν το ολιγότερο 5 αν όχι 6), ώστε να μην τρέχουν στην Κω οι Καλύμνιοι που θέλουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Αν ο Τσίπρας μας δώσει υπόσχεση και σ’ αυτό, άμεσα θα δούμε και την πράξη.

Περιμένουμε, λοιπόν, την 5 Δεκεμβρίου στο πρώην Παρθεναγωγείο και νυν ΑΕΝ.

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version