Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

«Μίνι ανασχηματισμός» της δημ. Αρχής για «ευελιξία» Κύριο

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γαλουζής προέβη σε «μίνι ανασχηματισμό», όπως χαρακτήρισε

τις αλλαγές που έκανε στις θέσεις και τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων. Τις αλλαγές ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της 25ης/10, στο δημοτικό μέγαρο.

       Οι αλλαγές άφησαν ερωτηματικά. Παραμένει ο  αριθμός των τριών αντ/ρχων και προστέθηκε το αξίωμα του «εντεταλμένου δημ. συμβούλου» με αρμοδιότητα στην οικονομική διαχείριση του Δήμου. Το πιο νευραλγικό πόστο καλύπτεται από «εντεταλμένο» δημ. σ/λο και όχι από αντ/ρχο.

Έτσι η ηγεσία της δημ. Αρχής ουσιαστικά γίνεται τετρακέφαλη, συν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος, σύνολο ηγεσίας 4+1+1. Αν το σχήμα είναι «επιθετικό» θα φανεί στην πράξη.

 Συγκεκριμένα, ο κ. Γαλουζής ανασχημάτισε την ηγεσία του Δήμου ως ακολούθως:

 

  • Έπαυσε τον κ. Σακ. Τηλιακό από αντ/ρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και  Οικονομικών και τον κράτησε ως «εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο» στη θέση της διαχείρισης οικονομικών θεμάτων και στο δημοτολόγιο.

 

  • Επανέφερε τον κ. Κώστα ως Ζαΐρη αντ/ρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων.
  • Μετατέθηκε ο αντ/ρχος κ. Γιώργος Ψαράς (από αντ/ρχος Τεχν. Υπηρεσιών που ήταν) στους τομείς: Καθαριότητα, Καθημερινότητα, Περιβάλλον.
  • Ο αντ/ρχος κ. Μικές Ρήγας ανέλαβε την ευθύνη των Διοικητικών Υπηρεσιών.

       Ο σκοπός του ανασχηματισμού, είπε ο κ. δήμαρχος, είναι να γίνει ο Δήμος «πιο ευέλικτος». Ωστόσο ο ανασχηματισμός αυτός δημιούργησε ερωτηματικά και προκαλεί ερμηνείες πίσω από την επιφάνεια των αλλαγών.  Παραδείγματα:

ü  Η παύση του κ. Τηλιακού δεν πείθει ότι απέβλεπε στην «ευελιξία» του Δήμου. Να κρύβεται μήπως η προοπτική μετακίνησης του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού ή υπήρξε και πρόβλημα συνεργασίας των δυο ανδρών;

ü  Η επαναφορά του κ. Ζαΐρη έγινε για την «ευελιξία» των Τεχνικών Υπηρεσιών, ή συντρέχουν και προεκλογικοί λόγοι;

ü  Η μετακίνηση το κ. Ψαρά από τις Τεχν. Υπηρεσίες στην Καθαριότητα έγινε για καλύτερη αξιοποίησή του; Γιατί δεν έγινε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου;

 

        Είναι κι άλλα τα ζητούμενα και αναπάντητα αυτού του ανασχηματισμού που γίνεται όταν οι επερχόμενες εκλογές μπαίνουν στην τελική ευθεία και δεν έγιναν νωρίτερα, όπως είπαμε στην ερώτησή μας προς τον κ. Γαλουζή.

*

      Αλλά όλες οι πιο πάνω απορίες φαίνονται μικρές μπροστά στα άλλα δύο τεράστια, έως τερατώδη, προβλήματα της Καλύμνου, (α) την «κουτσή» ανάπτυξη του νησιού, και (β) τον προεκλογικό αμοραλισμό των αρχομανών υποψήφιων σωτήρων, Ήδη «πήρε φωτιά» το προεκλογικό παρασκήνιο για τι δημοτικές εκλογές και οργιάζει το «εμπόριο λευκής υποψηφιότητας του τύπου «τόσα δίνω / πόσα θες», όπως έλεγε και ο Μητροπάνος για τα πάντα επίκαιρα «Λαδάδικα» του χθες…

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version