Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αναρριχητικό Φεστιβάλ 2018: Τη βολέψαμε και φέτος… Κύριο

Το βράδυ της 7ης Οκτ. έπεσε η αυλαία του «Αναρριχητικού Φεστιβάλ 2018»

με ανάμικτες τις εντυπώσεις στο θέμα της επιτυχίας.

Στην τελετή λήξης μίλησε ο Δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, ως οργανωτική αρχή, και ευχαρίστησε τους αναρριχητές για την παρουσία τους στο φεστιβάλ, τις εταιρίες-χορηγούς και ιδιαίτερα τον κ. Γ. Ντόβελο, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ELENA VILLAGE και «μόνιμο χορηγό», όπως είπε ο κ. δήμαρχος, τη δημοτική οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ και τα ΜΜΕ για την παρουσία τους.

 Ακολούθως απηύθυνε χαιρετισμό ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ. Σταυλάς, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου και, γενικότερα, της περιφέρειας Ν. Αιγαίου, που ήταν συνδιοργανώτρια αρχή.

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών δώρων εκ μέρους του Δήμου σε αναρριχητές και στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κ. Γ. Ντόβελο για τη δωρεάν φιλοξενία του κάθε χρόνο στους υπαίθριους χώρους των εκδηλώσεων και δράσεων του φεστιβάλ.

Παρουσιαστής και διερμηνέας ήταν ο δημ. υπ. κ. Γ. Χατζησμάλης με βοηθό τον κ. Μιχ. Τσουγκράνη, επιστημονικό συνεργάτη του κ. δημάρχου.

Μετά τους χαιρετισμούς και τα αναμνηστικά δώρα ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του δεξιοτέχνη κιθαρίστα Γιάννη Μαγκάκη με τραγουδιστή το Σπ. Ζαΐρη. Από το μέρος των αναρριχητών υπήρχε το κέφι και ενθουσιασμός .

Παρατήρηση: Στη μεγάλη αυλή του ξενοδοχείου οι ομάδες των πολιτικών του Δήμου ήταν σε τραπέζια και θέσεις που δεν είχαν ούτε ορατή επαφή. Τυχαίο; Μπορεί… Κανένας βουλευτής, ελάχιστοι και αυτοί ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι.  

*

Από την επομένη του φεστιβάλ, λογικά, θα πρέπει να αρχίσει ένας αντικειμενικός και τεχνοκρατικός απολογισμός του αποτελέσματος. Τα βασικά ερωτήματα περιμένουν απαντήσεις: Πήγαμε καλύτερα από πέρσι ή όχι; Πώς μπορούμε να «ανεβάσουμε στροφές» στα οργανωτικά;  

Όσους ρωτήσαμε, στους χώρους του ξενοδοχείου, μας απάντησαν ότι φέτος είχαμε μια πτώση, όπως και πέρσι αλλά και πρόπερσι. Ξεχωρίσαμε την παρατήρηση  στελέχους του φεστιβάλ ότι «απουσιάζουν οι Καλύμνιοι επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οποίοι ωφελούνται από το αναρριχητικό φεστιβάλ. Ούτε μια τσάντα, αναμνηστική του φεστιβάλ, δεν αγοράζουν. Ποια είναι η συμμετοχή τους».  

Η δική μας εκτίμηση είναι ότι απλά τη βολέψαμε και φέτος . Έως εκεί, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Το ανησυχητικό είναι ότι σημειώνεται μια φθίνουσα πορεία του αναπτυξιακού αυτού θεσμού, ο οποίος σώζει τουριστικά την Κάλυμνο και προσφέρει ανεκτίμητη «αιμοδοσία» ζωής στα καταλύματα αλλά και στις λοιπές επιχειρήσεις (εστίασης, αναμνηστικών δώρων κ.α.) που περιμένουν από τον τουρισμό.

Οι αναρριχητές, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι, έρχονται μόνοι τους στην Κάλυμνο. Θέλουμε… δε θέλουμε. Τους αρέσει το νησί μας, έχουμε σπάνιους αναρριχητικούς τόπους και αρκετά καλή φιλοξενία.

Ο Δήμος όμως πρέπει να βρει έναν πιο δυναμικό ρόλο από το μέρος του. Να μην τρέχει πίσω από τους αναρριχητές, αλλά με τη δράση του, κυρίως στον διαφημιστικό τομέα, να προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους.

Ο όρος «ανάπτυξη» υπονοεί σταθερή πορεία προς τα επάνω. Η στασιμότητα και πολύ περισσότερο κάθε πτώση, έστω και μικρή, πρέπει να ανησυχούν τη δημοτική Αρχή και να ψάχνει πώς μπορεί να τα πάει καλύτερα.   

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version