Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση από ΥΠ.ΕΣ-ΨΠ Κύριο

Για τους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κάλυμνος  3/10/ 2018

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tηλ : 22433-60105

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3532/9-10-2017) της απόφασης των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, για τη δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση για τους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας, το μέτρο έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται και στο νησί μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη δράση αφορά στα νησιά της περιοχής μας: Αγαθονήσι, Αρκοί, Αστυπάλαια, Γυαλί, Καλόλιμνος, Κάσος, Λειψοί, Πάτμος, Πλάτη, Σαρία, Σύμη, Τέλενδος, Τήλος, Φαρμακονήσι, Χάλκη, Ψέριμος.

Στο ΦΕΚ διευκρινίζεται ότι η δημόσια επιχορήγηση αφορά στους μόνιμους κατοίκους, τους δημόσιους υπαλλήλους και όσους υπηρετούν στον στρατό και σε σώματα ασφαλείας, ενώ μέσω της δράσης οι παραπάνω πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα για την απόκτηση κινητής ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Το ποσό της δημόσιας επιχορήγησης ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά έτος, με δυνατότητα χρησιμοποίησης μόνο μία φορά και θα παρέχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης μίας μόνο κινητής (mobile) σύνδεσης.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για άγαμους δικαιούχους αφορούν συνολικό ετήσιο εισόδημα το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 16.000 ευρώ, ενώ για τους έγγαμους το ποσό διαμορφώνεται στα 30.000 ευρώ. Η παροχή είναι ανά νοικοκυριό.

Στόχος της Δράσης «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας» είναι η ενίσχυση της νησιωτικότητας, μέσω της παροχής ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες στους δικαιούχους πολίτες και μέσω της εξοικείωσής τους με τις ραγδαία εξελισσόμενες διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές.

Φορέας Πρότασης και υλοποίησης της Δράσης είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ενώ φορείς υλοποίησης είναι ιδιωτικές εταιρείας τηλεπικοινωνιών, όπου και θα πρέπει να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για να ενημερώνονται λεπτομερώς για τα προσφερόμενα πακέτα υπηρεσιών και να εντάσσονται στη δράση.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version