Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πανέτοιμα τα σχολεία σε εκπ/κούς & βιβλία

Πρώτη χρονιά φέτος αρχίζει το σχολικό έτος με τα σχολεία πανέτοιμα από κάθε άποψη:καθηγητές, βιβλία, κτιριακά - Μήνυμα του Δημάρχου.

 

Η ΑΡΓΩ, την παραμονή της έναρξης του διδακτικού έτους, 10/9 , επισκέφθηκε το Νικηφόρειο 1ο Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ, τα δύο λύκεια της Καλύμνου, τα οποία παρουσιάζουν κάθε χρόνο τις περισσότερες ανάγκες-απαιτήσεις σε αριθμό καθηγητών και σε αριθμό βιβλίων. Οι δ/ντές και των δύο αυτών σχολείων δήλωσαν στο φακό της ΑΡΓΩΣ ότι δεν έχουν καμιά απολύτως έλλειψη. Όλα είναι έτοιμα να αρχίσουν τα μαθήματα.

Ο δ/ντής του 1ου Λυκείου, κ. Νικ. Κορφιάς, μας είπε ότι το απαιτούμενο διδακτικό προσωπικό είναι όλο παρόν, τα βιβλία ήρθαν στο σχολείο από το καλοκαίρι, χωρίστηκαν τα τμήματα, ορίστηκαν οι αίθουσές των τμημάτων και τα βιβλία είναι ήδη μες στις τάξεις και περιμένουν τους μαθητές. Φέτος το 1ο λύκειο θα έχει 250μαθητές και θα αναπτυχθεί σε 10 τμήματα, Α:4 - Β: 3 – Γ: 3.

Και το ΕΠΑΛ Καλύμνου έχει «ανάψει τις μηχανές» του και είναι πανέτοιμο για την έναρξη των μαθημάτων. Ο δ/ντής κ. Ιω. Ιακώβου  δήλωσε στην ΑΡΓΩ ότι πρώτη φορά υπάρχει τόσο υψηλή ετοιμότητα. Τα βιβλία είναι στο σχολείο από τον Αύγουστο και το απαιτούμενο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων είναι παρόν - σε αντίθεση με άλλες χρονιές που περιμένανε αναπληρωτές μέχρι και μετά τα Χριστούγεννα. Το ΕΠΑΛ φέτος έχει 335 μαθητές, 47 καθηγητές και στις ειδικότητες την πρώτη θέση σε αριθμό μαθητών κατέχουν τα Ναυτιλιακά, ακολουθούν οι Ηλεκτρολόγοι και τα Επαγγέλματα Υγείας.

Αύριο, 11/10/18, θα γίνει σε όλα τα σχολεία ο αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.  

Μήνυμα του Δημάρχου για την έναρξη του σχολ. έτους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κάλυμνος  10/9/ 2018

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tηλ : 22433-60105

ΜΗΝΥΜΑ

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής εύχεται σε όλους τους μαθητές, καλή και δημιουργική χρονιά  και καλή πρόοδο στα μαθήματά τους .

Κάθε νέα σχολική χρονιά αποτελεί μια καινούρια αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο συναρπαστικό δρόμο των μαθητών μας προς την κατάκτηση της γνώσης.

Σ’ αυτήν την πορεία ο κος Δήμαρχος εύχεται σε κάθε μαθητή και μαθήτρια καλή δύναμη, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα καλή  επιτυχία στην προσπάθεια στήριξης τόσο των μαθητών, όσο και της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς και της υλοποίησης των στόχων που έχει θέσει καθένας.

Άλλωστε η Παιδεία αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση μιας κοινωνίας για το μέλλον της .

Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version