Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης στην Κάλυμνο Κύριο

Για θέματα του ΕΠΑΛ αλλά και γενικότερα εκπαιδευτικά προβλήματα

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κάλυμνος 18/5/ 2018   

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tηλ : 22433-60105

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κο Δημήτριο Μπαξεβανάκη -στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Περιφέρειά μας- είχε χθες 17/5/2018 στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής .

Ο κύριος Υπουργός συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας κο Γεώργιο Μουστάκα και τον Περιφερειακό Διευθυντή  Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κο Βασίλειο Καραγιάννη.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κος Ηλίας Καματερός, ο Προϊστάμενος Β/μιας Εκπ/σης Δωδ/νήσου κ. Παπαδομαρκάκης, από πλευράς του Δήμου οι Αντιδήμαρχοι κοι Ν. Ρήγας και Γ. Ψαράς, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κος Ν. Κορφιάς, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κος Π. Μαγκούλιας, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γ. Διαμαντής  καθώς και στελέχη του τοπικού παραρτήματος Σύριζα.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε ο κος Δήμαρχος έθεσε με τρόπο σύντομο και περιεκτικό τις βασικές προτεραιότητες  της δημοτικής αρχής ως προς την αντιμετώπιση των ουσιαστικότερων ζητημάτων, που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας αλλά και τις σχολικές υποδομές .

Συγκεκριμένα ο κος Δήμαρχος αναφέρθηκε :

  • Στην ανάγκη διευκρίνισης των διαδικασιών αλλά και χρηματοδότησης των Δήμων, προκειμένου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διορίζονται στο νησί μας.
  • Την απαραίτητη  αύξηση της ετήσιας χρηματοδότησης  ΣΑΤΑ  καθώς αυτή δεν επαρκεί προκειμένου να αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικότητα  οι αυξημένες ανάγκες για την απαραίτητη συντήρηση και τις επισκευές των 31 Σχολικών μονάδων που λειτουργούν στο νησί μας .
  • Στην αύξηση και των ΚΑΠ, που διατίθενται για τα λειτουργικά έξοδα των Σχολείων, όπως και στο γεγονός ότι θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους Διευθυντές των Σχολείων να μπορούν να χρησιμοποιούν ένα μικρό ποσό από τη ΣΑΤΑ για διάφορες μικρο-επιδιορθώσεις και παρεμβάσεις, όπου είναι άμεσα απαραίτητες.
  • Τόνισε τέλος την αναγκαιότητα να δοθεί πλέον μια οριστική λύση στο χρόνιο ζήτημα που έχει προκύψει με το κτίριο όπου στεγαζόταν το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο του νησιού μας, γνωστό και ως κτίριο Ψιλιανής. Επισημαίνοντας παράλληλα στον κο Υπουργό ότι από τότε που αυτό κρίθηκε ακατάλληλο, έχει ερημώσει χωρίς να δίνεται κάποια λύση τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ οι μαθητές και εκπαιδευτικοί στεγάζονται «προσωρινά» σε λυόμενες αίθουσες, οι οποίες φυσικά δεν είναι κατάλληλες από εκπαιδευτική άποψη αλλά και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του Σχολείου.

Ο κος Υπουργός ανταποκρινόμενος σε αυτή την αναφορά του κου Δημάρχου δήλωσε, ότι το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να προσαρμόσει μια μελέτη στα δεδομένα του υπάρχοντος χώρου, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα μια οριστική λύση στο θέμα αυτό με την ανέγερση ενός νέου και σύγχρονου διδακτηρίου, το οποίο θα πληρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

 

 

Κλείνοντας ο κος Δήμαρχος επέδωσε στον κο Υπουργό αναμνηστικά δώρα .

Από το Γραφείο Δημάρχου

**

Απογευματινή ενημέρωση

Το απόγευμα έλαβε χώρα, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου (Π.Κ.), ειδική συγκέντρωση με θέμα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και ομιλητές δήμαρχο Καλύμνου κ. Γαλουζή, τον περιφερειακό δ/ντή Ν. Αιγαίου κ. Καραγιάννη, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας κ. Μουστάκα και, τέλος, τον υφ. Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη. Τους ομιλητές παρουσίασε ο δ/ντής του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου κ. Ιακώβου και οι ομιλίες, πλην αυτής του κ. δημάρχου που ήταν στοχευμένη σε θέματα και προβλήματα της Καλύμνου, είχαν επεκταθεί εφ’ όλης της ύλης του υπουργείου Παιδείας.

Μετά τις ομιλητές, από το ακροατήριο υποβλήθηκαν ερωτήσεις καθώς και αιτήματα από αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίο, κατά τη διάρκεια των ομιλιών πραγματοποιούσαν  συγκέντρωση στο χώρο προ του Π.Κ., με πανό και συνθήματα, για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των καθηγητών.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version