Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μνημόσυνο & στέφανα για τα Ίμια με τον Π. Καμμένο

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Παν. Καμμένος,  πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή

στην Κάλυμνο, για το μνημόσυνο των τριών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού που χάθηκαν στην κρίση των Ιμίων, το 1996.

Ο κ. υπουργός συνοδευμόνεος από τον αρχηγό Πολεμικού Ναυτικού κ. Νικ. Τσούνη-αντιναύαρχο, έφτασε στην Κάλυμνο με καθυστέρηση μιας ώρας (αντί 11 πμ ήρθε 12 μεσημέρι), γιατί πρώτα πέρασε από τα Ίμια με το πολεμικό πλοίο «Νικηφόρος», προκειμένου να ρίξει στεφάνι μνήμης και τιμής στη θάλασσα των Ιμίων, εκεί που χάθηκαν οι άνδρες του Ναυτικού, Χριστόδουλος Καραθανάσης-υποπλοίαρχος, Παναγιώτης Βλαχάκος-υποπλοίαρχος και Έκτορας  Γιαλοψός-αρχικελευστής.

Στα Ίμια τον «υποδέχτηκε» το τουρκικό πολεμικό ναυτικό κάνοντας επίδειξη «πολεμικής γυμναστικής» από μακριά. Ο κ. Καμμένος, αδιαφορώντας για την τουρκική πρόκληση, έριξε το σταφάνι στη θάλασσα και στη συνέχεια κατέπλευσε στην Κάλυμνο, όπου παρέστη στο μημόσυνο, στον ι. ναό του Αγ. Νικολάου, και ακολούθως στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων τριών αξιωματικών, στην πλατεία Λιμεναρχείου.

Το μεσημέρι οκ. Καμμένος ανεχώρησε από το νησί επιστρέφοντας στα «καυτά» πολιτικά του μετερίζια, στα οποία κρατάει στη μια του μασχάλη  τον αδιαπραγμάτευτο για τους ΑΝΕΛ όρο ότι δε θα δεχτεί «Μακεδονία» σε καμιά συμφωνία με τους Σκοπιανούς, και στην άλλη μασχάλη κρατάει σφιχτά τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση και το δικό του υπουργείο, αυτό της  Εθνικής Άμυνας. 

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version