Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κοινωνική προσφορά από τους προσκόπους (3 video & φωτο) Κύριο

Οι πρόσκοποι της Καλύμνου, με επικεφαλής τους κ. Γ. Καραΐσκο και Αντ. Σακέλλη, διοργάνωσαν εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων για άπορες οικογένειες.

 Μες στη Μεγ. Εβδομάδα κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 1.800 κιλά τρόφιμα, εφαρμόζοντας την πιο απλή και πρακτική μέθοδο: έστησαν έξω από τα σούπερ μάρκετ τα καλάθια τους και ο κόσμος τους τίμησε ιδιαιτέρως για την πρωτοβουλία τους.

Πρόσκοποι όλων των ηλικιών στρατεύτηκαν στην κοινωνική αυτή στην αποστολή και απέδειξαν ότι η τοπική μας κοινωνία διαθέτει αστείρευτες δυνάμεις έμπρακτου και γνήσιου ανθρωπισμού, χωρίς τις γνωστές προσφορές ανταλλακτικής αξίας και σκοπιμότητας. Μέχρι το Μεγ. Σάββατο οι πρόσκοποι μοίρασαν τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι σε εμπερίστατες οικογένειες.  

Περίσσεψαν όμως πολλά και αποφάσισαν να τα διαθέσουν στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» που δημιούργησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, δίπλα  στην «Τράπεζα της Αγάπης» στην οποία βρίσκουν καταφύγιο πολλές άπορές οικογένειες αλλά και μεμονωμένα άτομα. Εκεί που απολαμβάνουν τη θαλπωρή της Εκκλησίας.

Η παράδοση των τροφίμων αυτών στην «Τράπεζα της Αγάπης»  έγινε την Παρασκευή μετά το Πάσχα, 29.4.11, ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής – συμβολική μέρα. Παρόντες ήταν ο κ. Παΐσιος και οι πρόσκοποι, κατά σειρά ιεραρχίας: Αντ. Σακέλλης, Γ. Ζερβός, Ν. Κάτρης και τα αδέλφια Σεβασμία και Αντώνης Ζεμπιλλάς. Ηταν η συνάντηση κατά την οποία σεμνά και αθόρυβα ένωσαν τις δυνάμεις τους δύο θεσμοί υψηλής κοινωνικής αποστολής: η Εκκλησία και οι πρόσκοποι. Και οι δύο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του εθελοντισμού με κέντρο τον άνθρωπο. 

Οι πρόσκοποι της Καλύμνου, μέσα από το θεσμό που υπηρετούν και με το καθημερινό τους έργο, προβάλλουν προς τη νέα γενιά πρότυπα γνήσιου και ενσυνείδητου εθελοντισμού υπέρ του ανθρώπου, χωρίς να ξεχνάμε ότι διατηρούν ισχυρούς  δεσμούς αγάπης και προς το φυσικό περιβάλλον.   

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version