Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καλοτίνα & Γρηγόρης με τα ιερά δεσμά του γάμου

Η Καλοτίνα Γεω. Κορφιά – δερματολόγος, και ο Γρηγόρης Χρ. Νίκου – καθηγητής Φ.Α.,

την Παρασκευή απόγευμα της 1ης Σεπτεμβρίου, ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου και τις ευλογίες της εκκλησίες, στο μεγαλοπρεπή ιερό ναό του Αγ. Νικολάου Καλύμνου υπό τη χοροστασία του μητροπολίτη κ. Παϊσίου.

Κουμπάροι ήταν οι: Χρυσούλα Γουρνά, Χριστίνα Χρίση και Γιώργος Χατζής, και παράνυμφες οι ανιψιές της Καλοτίνας Ευδοκία και Μαρία Στεφ. Κορφιά, οι οποίες έφεραν στην αγκαλιά τους τα δίδυμα του ζευγαριού, το Γιώργο και το Χρήστο.

Τις ολόθερμες ευχές μας εκφράζουμε από την ΑΡΓΩ για οικογενειακή ζωή γαλήνης και αγάπης. Οι γάμοι της Καλοτίνας και του Γρηγόρη ήταν για την Κάλυμνο ένα πολύ σημαντικό κοσμικό γεγονός.

*

Μετά το μυστήριο ακολούθησε δεξίωση και τρικούβερτο γλέντι, μέχρι πρωίας, στο κτήμα του επιχειρηματία στις Μπαχάμες Μηνά Βαρδαούλη (κάτω από τη νότια πλαγιά του Αγ. Σάββα). Εκεί παραδοσιακοί σκοποί και χοροί της Καλύμνου και των νησιών του Αιγαίου ενώθηκαν με χορούς της βόρειας Ελλάδας, στην τεράστια αυλή-πίστα της έπαυλης. Τη βραδιά εμπλούτισε το μουσικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής των Αντ. Κουκουβά (βιολί-τραγούδι), Θεοδ. Χαλιπίλια (λαούτο), Ιορδ. Καλίτση (ταμπουρά-τραγούδι) και Σεβ. Νέσκε, ενώ όλα τα είδη μουσικής και κυκλωτικών χορών κάλυψε το  η μουσική μέσα από ηλεκτρονικό υπολογιστή και υπερσύγχρονα ηχητικά σύνολα. Ήταν μια εξαιρετική μουσική βραδιά.

Το τραπέζι πλουσιότατο. Μεζέδες και φαγητά άριστης ποιότητας, από κέτερινγκ που ήρθε από την Κω - και συνεργάστηκε φιλικά και άψογα με την Καλοτίνα. Φαγητά σερβίρονταν επί ώρες και τα ποτά, τα κρασιά, οι μπίρες κ.λπ. ήταν ελεύθερης κατανάλωσης, ώστε να ικανοποιούνται πλουσιοπάροχα οι επιθυμίες των καλεσμένων.

Προσκαλεσμένοι στην εκκλησία και τη δεξίωση ήταν, μεταξύ των συγγενών, η οικογένεια του θείου της Καλοτίνας Γιάννη & Θέτας Κορφιά, από τη Ρόδο, με τις οικογένειες των παιδιών τους Στέφανου (επιφανούς νευροχειρουργού στον “Ευαγγελισμό”) και Θαρρενής, καθώς και από το μέρος των αδερφών της μητέρας της νύμφης, της Ευδοκίας Μαχίνη-Κορφιά, η οικογένεια του Γιώργου Μαχίνη. Από την οικογένεια του γαμπρού κατέβηκαν στην Κάλυμνο για το γάμο, εκτός από τους γονείς του Γρηγόρη, πολλοί συγγενείς και φίλοι, αλλά και φίλοι της Καλοτίνας από όλη την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού. Τέλος, την τιμητική και ζεστή φιλική τους παρουσία χάρισαν στους νεόνυμφους και οι θεατρικές ομάδες Καλύμνου και Λέρου, στις οποίες συμμετέχει ως πρωταγωνίστρια η Καλοτίνα.

*

Την Κυριακή, 3/9/17, ακολούθησε η συνέχεια, καθώς οι νεόνυμφοι, στις 11π.μ.,  βάφτισαν τα παιδιά τους, Γιώργο (ο μακαρίτης παππούς Γιώργος Στ. Κορφιάς) και Χρήστο (ο παππούς Χρήστος Νίκου) στον ιερό ναό του Οσίου Σάββα. Παρευρέθηκαν πολλοί καλεσμένοι συγγενείς και φίλοι. Οι ευχές όλων των παρισταμένων «να ζήσουν και καλοί χριστιανοί» ήταν εγκάρδιες και οι γονείς έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας.  

Αμέσως μετά το μυστήριο ακολούθησε δεξίωση σε παραθαλάσσιο εστιατόριο των Βλυχαδιών.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version