Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τελικά, θα λειτουργήσει το δημοτικό ελαιοτριβείο; Κύριο

Προχωρούμε στο β΄ μισό του Αυγούστου και καμιά απολύτως κίνηση δεν έγινε στο χώρο

του δημοτικού ελαιοτριβείου, στον Πρόδρομο Χώρας.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μικές Ρήγας είχε δηλώσει στην ΑΡΓΩ ρητά και κατηγορηματικά, περίπου προ μηνός,  ότι το ελαιοτριβείο φέτος θα λειτουργήσει από την αρχή της ελαιοκομικής περιόδου.

Όμως σήμερα πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα στο ελαιοτριβείο, από τότε που σφραγίστηκε με δικαστική παρέμβαση. Και ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, για τα οποία σφραγίστηκε και αυτά τα προβλήματα μένουν άλυτα.

Πρώτο και κύριο πρόβλημα είναι η μη κατασκευή νέων μεγάλων βόθρων για την ανακύκλωση των λυμάτων του ελαιοτριβείου, στο οικόπεδο μπροστά από το ελαιοτριβείο (φωτο). Αυτή η χρόνια σοβαρή περιβαλλοντική παράβαση του Δήμου οδήγησε το σφράγισμα του ελαιοτριβείου. Ο προαναφερόμενος αντιδ/ρχος είχε δηλώσει ότι σύντομα θα δοθούν λύσεις, πλην όμως ο χώρος δε γνώρισε καμιά παρέμβαση.

Το δεύτερο πρόβλημα, εξίσου σοβαρό κι αυτό, έχει να κάνει με τη μηχανολογική κατάσταση του ελαιοτριβείου: χρειάζεται ανταλλακτικά και σοβαρή επισκευή. Όμως και αυτό το θέμα δεν το άγγιξε ακόμη η δημοτική Αρχή.

Και τα δύο προαναφερόμενα προβλήματα χρειάζονται χρόνο για να βρουν την επίλυσή τους, αλλά μέχρι σήμερα η Δημαρχία έχει χαθεί χαρούμενες στις «δράσεις» του πολιτιστικού καλοκαιριού και στις δημόσιες σχέσεις.

Τελικά τι θα γίνει; Ο Σεπτέμβρης ήρθε… και είναι ο μήνας για το λιομάζωμα των καλύμνικων ελαιόδεντρων, καθότι οι καλύμνικες ελιές μαζεύονται από Σεπτέμβρη, ενώ οι άλλες πάνε και Νοέμβρη και Δεκέμβρη.

Ο Δήμος τι περιμένει; Οι διαβεβαιώσεις δεν αρκούν για να λυθούν τα προβλήματα.

Η αδράνεια αυτή θα κοστίσει ακριβά στον Καλύμνιο ελαιοπαραγωγό, μικρό ή μεγάλο. Το παραμύθι με την κατασκευή νέου ελαιοτριβείου (μόλις που ανακαλύψανε στο Βαθύ οικόπεδο 1000 τ.μ.) είναι παραμύθια και όνειρα θερινής νυκτός.

Το σήμερα καίει και θα μιλάμε για το άγνωστο αύριο; Αλλά μήπως και φέτος μας εξαπολύσει η δημ. Αρχή την περσινή παρόλα ότι «συμφέρει καλύτερα να πηγαίνετε στην Κω;» Μας είπανε και χειρότερα ακόμη κατά καιρούς «άρχοντες» που παπαγαλίζανε σαχλαμάρες για την «ανάπτυξη της Καλύμνου» και «οικοδομούσαν την υπανάπτυξη – το μαρτυρεί και η σημερινή πραγματικότητα του νησιού.

Περιμένουμε να δούμε έργα στο δημοτικό ελαιοτριβείο. Είναι ελαιοτριβείο του Καλυμνιακού λαού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version