Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μαθητικές κατασκηνώσεις ι. μητρ. Καλύμνου Κύριο

Για 9η χρονιά φέτος συνεχίζονται οι καλοκαιρινές μαθητικές κατασκηνώσεις

της ι. μητροπόλεως Καλύμνου, στον περιφραγμένο και πευκόφυτο χώρο της Αγ. Παρασκευής στο Άργος Καλύμνου. Ξεκίνησαν στις 1/7 και θα ολοκληρωθούν στις 22/7.

Την πρώτη χρονιά οι κατασκηνώσεις έγιναν στην Τέλενδο και από την επόμενη χρονιά. Επιλέχτηκε ο χώρος της Αγ. Παρασκευής στο Άργος. Είναι ένας ονειρικός αλσότοπος πλήρως προστατευόμενος και απόλυτα ελεγχόμενος.

Η κατασκήνωση φέτος εξελίσσεται σε 4 κύματα φιλοξενούμενων μαθητών, ανά πενθήμερο. 2 κύματα κοριτσιών, το πρώτο με παιδιά του δημοτικού και το δεύτερο με παιδιά γυμνασίου-λυκείου. Το ίδιο σύστημα θα εφαρμοστεί και για τα αγόρια, πρώτα του δημοτικού, μετά του γυμνασίου-λυκείου.  

Φέτος το πρώτο κύμα των κοριτσιών ήταν περί τα 70 παιδιά, και το δεύτερο, πάνω από 40. Την ημέρα που επισκέφθηκε η ΑΡΓΩ την κατασκήνωση (11/7/17 – 9:30π.μ.) ήταν η τελευταία ημέρα του δευτέρου κύματος των κοριτσιών και ο υπεύθυνος ιερέας της κατασκήνωσης, π. Ισίδωρος Γλυνάτσης, λειτούργησε το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής με τέλεση αρτοκλασίας και κοινώνησε τα παιδιά, αφού την προηγούμενη ημέρα τα είχε εξομολογήσει.

Μετά την Θ. Λειτουργία ακολούθησε το πρωινό των παιδιών και ο φακές των μεγαλύτερων. Όλα ήταν πλούσια, εξαιρετικής ποιότητας και οι γυναίκες της κουζίνας και της τράπεζας πολύ φιλόξενες.

Από τις 12/7/17, αρχίζουν τα επόμενα δύο κύματα των αγοριών, και πάλι για 5 ημέρες το κάθε κύμα. Ο αριθμός των μαθητών θα οριστικοποιηθεί το πρωί της 12ης/7, αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι τις 10/7 είχαν δηλώσει στην ι. μητρόπολη συμμετοχή περί τα 100 παιδιά, ενώ αναμένονται και οι κατάλογοι μαθητών που θα προσκομίσουν στη μητρόπολη οι εφημέριοι από τις ενορίες τους. Ο συνολικός αριθμός των αγοριών προβλέπεται να ξεπεράσει κατά πολύ τους 150.  Επομένως ο απολογισμός της ι. μητρόπολης για φέτος θα αναφέρει πάνω από 300 παιδιά.

Εξαιρετικά μεγάλος αριθμός παιδιών σε ένα τόπο θαυμαστού φυσικού κάλλους, μα προπάντων πνευματικής και παιδαγωγικής πνοής, καθότι πρόεδρος της κατασκήνωσης είναι θεολόγος-φιλόλογος κα. Μαρία Πάνου-Ροδίτη και αντιπρόεδρος ο εφημέριος-θεολόγος του ι. μητρ. ναού του Σωτήρος Χριστού αιδ. Ισίδωρος  Γλυνάτσης.

Πρέπει να τονίσουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών γυναικών στηρίζει την κοινωνική αυτή δράση της ι. μητροπόλεως και του μητροπολίτη κ. Παϊσίου, ενώ τα έξοδα της κατασκήνωσης τα καλύπτουν οι δωρεές των Καλυμνίων.          

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos