Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Όλοι τους ήταν εδώ τη Μεγ. Παρασκευή ( 2 video - 5 φωτο) Κύριο

 

 

Στις φετινές ιδιαιτερότητες της Μεγ. Παρασκευής, στην Κάλυμνο, ήταν και η… μαζική παρουσία των πολιτικών: υπουργών (νυν και πρώην), βουλευτών, περιφερειάρχη και τοπικών αρχόντων.

 

 Από το ΠΑΣΟΚ  εντυπωσιακό «παρών» έδωσε ο υπουργός κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος προσήλθε στο μητροπολιτικό ναό πριν την έναρξη της ακολουθίας και (όπως πάντα) στο δεξιό στασίδι, δίπλα στον πρωτοψάλτη Σακ. Τρικοίλη. Ο κ. Σκανδαλίδης απέδειξε και πάλι ότι εκτός από πετυχημένος υπουργός είναι εξαιρετικός ψάλτης, εραστής της Βυζαντινής Μουσικής, της οποίας τα πρώτα νάματα γεύθηκε δίπλα στον ιερέα πατέρα του παπα-Γιώργη, στην Κω. Στον κανόνα «Κύματι θαλάσσης» και στα εγκώμια εντυπωσίασε το εκκλησίασμα.

 Παλιότερα συνήθιζε κάθε Μ. Παρασκευή να έρχεται στην Κάλυμνο, για να ψάλλει στο μητροπολιτικό ναό του Χριστού. Φέτος, μετά από… απουσίες περίπου δεκαετίας, επανήλθε πιο δυναμικός και συνάμα αρμονικός και κατανυκτικός. Πάντα με το ίδιο μεράκι του ψάλτη.

Παρόντες ήταν επίσης ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης και οι βουλευτές κ. Νίκος Ζωίδης και Γιώργος Κασσάρας. Ο κ. Ζωίδης έχει ισχυρούς δεσμούς με την Κάλυμνο και ρίζες στο Βαθύ.  Έχει καθιερώσει κάθε χρόνο να επισκέπτεται μαζί με το μητροπολίτη τους στρατιώτες του φυλακίου της Καλολίμνου, Μεγάλο Σάββατο μεσημέρι, και να κάνει μαζί τους Ανάσταση.

Από τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, τέως νομάρχης Δωδεκανήσου. Ήταν ο πιο άνετος. Δεν τον άγγιζαν τα «ρέματα» της βραδιάς.

!!! Οι εσφαλμένες εντυπώσεις της βραδιάς από τις ομάδες των επισήμων μού είπανε ότι  ο κ. Νικητιάδης ήταν κάπως… μακριά από τους κ. Ζωίδη, Σκανδαλίδη. Επίσης, ο κ. Κασσάρας ήταν μεν προς πτέρυγα Διακομιχάλη και των οικείων αυτού, αλλά η ψύχρα της βραδιάς δεν επέτρεψε θερμότερη επικοινωνία.

Τέλος, την εξέδρα απέφυγε ο τ. δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος. Αν και ειδικός συνεργάτης του κ. Νικητιάδη, παρήλασε με τον επιτάφιο της ενορίας του, του Αγ. Θεολόγου, και όταν έφθασε στην ευρεία παράταξη των επισήμων, ασπάστηκε ενθουσιωδώς τον κ. Σκανδαλίδη, χαιρέτισε κάπως… τους λοιπούς και έσπευσε στη δική του πομπή. 

 

Από τη Ν.Δ. παρόντες ήταν η βουλευτής κ. Μίκα Ιατρίδου και οι πρώην υπουργοί κ.κ. Γιάννης Βαληνάκης και Αριστοτέλης Παυλίδης. Και οι δύο ακροβολισμένοι στις δύο άκρες της παράταξης των επισήμων, λόγω κάποιων «παλιών διαφορών» στη νομή ψηφοδεξαμενών.

!!! Ετέρα εσφαλμένη εντύπωση: Η κα. Ιατρίδου είχε μάλλον το πρόβλημα σε πιο από τους δύο κομματικούς φίλους να βρεθεί δίπλα, καθότι φίλος μεν Βαληνάκης, φίλτερος δε Παυλίδης. Συνεπώς η «χρυσή τομή» ήταν μακριά και από τους δύο. Λύση αδιεξόδου, ήταν η ομάδα Ζωίδη, Μαχαιρίδη, Σκανδαλίδη.


Κατά τα άλλα όλοι τους «ήταν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα».

Υστερόγραφο: Οι εσφαλμένες εντυπώσεις, μες στο σκοτάδι, δικαιολογούνται. Άσε που, ακόμη κι αν είναι πραγματικότητες τα ανωτέρω, αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

4 σχόλια

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση